DNB Markets nedgraderer Tomra til hold fra kjøp med kursmål 80 kroner (83). Danske Bank Markets oppjusterer samtidig kursmålet til 78,50 kroner.

Det fremgår av oppdateringer.

DNB Markets skriver at selv om resultatet for andre kvartal, lagt frem fredag, var solid, trekker flere kommentarer fra ledelsen ned.

DNB viser til at det varsles fallende ordreinngang i tredje kvartal og økning i driftskostnader for «Sorting»-virksomheten, samt stadig press på bruttomarginen i «Collection»-virksomheten. Meglerhuset nedjusterer i den sammenheng ebitda-estimatet med seks prosent.

«Vi liker den langsiktige Tomra-historien, men gitt den sterke aksjekursutviklingen (36 prosent opp så langt i år), og vårt syn om at konsensus er for høy i andre halvår 2015, nedgraderer vi til hold», skriver meglerhuset.

Danske Bank Markets gjentar hold-anbefaling på Tomra-aksjen.

«Vi mener andrekvartalsrapporten støttet en solid kursreaksjon, men vi ser 6 og 5 prosent nedside til FactSet ebit-estimater for 2016 og 2017», skriver meglerhuset i en oppdatering mandag.

 

Les også: Råvarekrakk kan gjøre landet til «det nye Hellas»

1,7 mill. for leilighet uten eget bad

Asia i dag: Nekter Obama å bo på kinesiskeid hotell i New York

Se også:

En gresk viking:

En gresk viking
Han har hakekors på armen, liker vikinger, men er ingen nazist. Ilias Kasidiaris ønsker å ta makten i Hellas.
00:45
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.