Opprinnelig hadde huset i Hospitsveien i Holmenkollen en prisantydning på 22,6 millioner kroner da det ble lagt ut for salg i oktober 2011.

I mars året etter ble prisen kuttet til 20 millioner, og i juli 2012 ble prisen redusert ytterligere til 19,5 millioner kroner. I september ble prisen satt ned nok en gang, til 18,5 millioner - og etter om lag et år på markedet ble villaen solgt.

Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen Eiendomsmegling, som sto for salget, opplyste til DN.no i oktober ifjor at Erik Tønseth fikk mer enn 18,5 millioner. Mer om salgssummen ønsket han ikke å si, men nå er salgssummen offentliggjort i Eiendomsbasen til Nordstrands Blad:

Huset gikk til slutt for 19 millioner kroner.

 

Av eiendomsregistreret fremgår det at det ble besluttet tvangssalg av eiendommen, men Johnsen understreket overfor DN.no at salget var frivillig, og at tvangssalget aldri ble gjennomført.

Tønseth kjøpte det 440 kvadratmeter store huset av den tidligere Sponsor Service-sjefen Terje Bogen i 2007. Tønseth betalte da 17,9 millioner kroner, etter at Bogen forgjeves hadde forsøkt å få solgt boligen for først 25 millioner, senere 22,5 millioner kroner. Eiendommen lå ute på markedet i nærmere ni måneder.

- Dette er et kvalitetshus, bygget av en tidligere skipsreder. Det er ikke bare en investering for å få avkastning dette handler om. Det handler også om å ha et fint sted å bo. Det er investering i livskvalitet for en familie, har Johnsen tidligere uttalt til DN.no.

Villaen fra 1974 ligger usjenert til og har panoramautsikt mot fjorden. I tillegg til utsikten får kjøperen fire soverom, egen vinkjeller, bar, bibliotek med peis og innendørs svømmebasseng. På den 2,8 mål store tomten ligger også en 45 kvadratmeter stor dobbelgarasje skjult i terrenget. Et dukkehus i hagen hører også med.

Les også: Stiv pris for Frogner-luksus: Her må du betale nesten 100.000 kr. kvadratmeteren!

<b>Kutter prisen på markedets desidert dyreste sjøeiendom</b>

<b>Tungsolgt boligluksus i eplehagene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.