02.10.2024 – Jo mer du lærer og jo mer du ser, desto mindre klarer du å spise Tor Malnes Grobstok (27) har vært med på å endre Norges syn på griseindustrien.
27.09.2024 Espen Gamlund Norsk lakseoppdrett er etisk uforsvarlig Fisk kan føle smerte, har hukommelse, evne til å lære og en kvalitativ opplevelse av verden. Å forskjellsbehandle fisk på grunn av dens lave «bambifaktor» er etisk uakseptabelt.
27.09.2024 Marianne Sivertsen Næss Det skal lønne seg for oppdrettere å drive bærekraftig Fiskeoppdrettere som drive bærekraftig, bør kunne øke produksjonen. Vi må også vurdere om vi skal sette en pris på miljøpåvirkning og dårlig dyrevelferd.
16.08.2024 Anne Rokkan Something is wrong with norsk laks «Vi kan ikke kommunisere oss ut av dette problemet», sa oppdrettsbransjens kommunikasjonsfolk i Arendal. Og nettopp slik vil de kommunisere seg ut av problemet.
02.08.2024 – Det tok meg en stund å tørre å si: «Faen, dette er ikke riktig» EY-sjef Christin Bøsterud var lei av dyre biler, personlige trenere og ansiktsbehandlinger. I stedet bestemte hun seg for å bli bonde.
03.03.2024 Siri Martinsen Pelsnæringens nyttige idioter Når pelsdyrene ikke lenger sitter i bur på norsk jord, er lidelsen de påføres tydeligvis langt nok unna til at det oppfattes «innenfor» å se bort fra den.
17.02.2024 Fiskeriministeren om funn i oppdrettsnæringen: – Jeg er kjempebekymret Mye syk og skadet laks gjør at fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) er urolig. Fredag møtte hun ledelsen i Mattilsynet.
14.02.2024 Jakob Mo Lukkede og landbaserte anlegg er ikke oppdrettslaksens redning Utviklingen går fort og løsningene kan være mange. Det er krevende å holde seg oppdatert, men havbruksnæringen er avhengig av kompetente myndigheter som gjør teknologinøytrale vurderinger.
08.02.2024 Øyvind Oaland Vi må utvikle havbruksnæringen basert på fakta og realisme Flere saker i mediene fremstiller havbruksnæringen som ute av kontroll og kun styrt av profitt. Dette er et bilde jeg ikke kjenner meg igjen i etter 25 år i bransjen.
05.01.2024 Helene Seljenes Dalum Avliving av dyr gir mer selvmordstanker blant veterinærer Å avlive dyr ofte har sammenheng med selvmordstanker hos veterinærer, ifølge en ny studie blant veterinærer i Norge.
29.12.2023 2023s beste sakprosabøker Årets beste norske sakprosa handler om borgerkrigen i Libya, dyrevern og kulturkrig.
22.12.2023 Gabriela Wagner Reinsdyr sover når de tygger drøv Jo mer tid reinsdyr bruker på å tygge drøv, desto mindre søvnige blir de, viser ny forskning. Drøvtyggingen reduserer dyras søvnbehov om sommeren og gir dem mer tid til å finne mat.
17.11.2023 Anne Rokkan Søte familiehunder forbys på grunn av dyrevelferd Er det håp for den stygge kyllingen også da?
11.10.2023 – I norske kantiner spises det totalt over 1,1 million måltider hver eneste dag Vanessa Brall vil gjøre noe med hva som serveres der.
13.08.2023 Kristin Rosendal Kverker laks for å kverke lus Dyrevelferdsloven gjelder også oppdrettsfisk, men Norge godtar mishandling av laksen selv om det finnes alternativer. Å avle frem luseresistent laks kan bidra til mindre lus – om det lønner seg.
09.08.2023 – Bare i Norge dør det 75 millioner kyllinger hvert eneste år Ledestjerne Niklas Fjeldberg var nyutdannet maskiningeniør da han aksepterte sitt indre kall om å bli dyreverner på heltid.
04.08.2023 Fuglene våre dør. Denne boken leter etter løsningene Martin Eggen brenner for fuglelivet som forsvinner.
10.03.2023 Et rystende kampskrift for grisen Norun Haugens rasende bok om norsk dyrevelferd er rystende lesning.
05.01.2024 Avliving av dyr gir mer selvmordstanker blant veterinærer Helene Seljenes Dalum Forskning viser at ...
11.10.2023 – I norske kantiner spises det totalt over 1,1 million måltider hver eneste dag Ledestjerner