I 2011 kjøpte Tor Olav Trøim (51), John Fredriksens tidligere høyre hånd, et gigantisk hus i Miami i USA til Celina Midelfart (41) og deres da kommende barn.

Miami-palasset som ligger rett ved havet på den menneskeskapte øya Hibiscus Island er på 743 kvadratmeter, har åtte soverom, ni bad og et 24 meter langt basseng.

Med «på lasset» fulgte også hushjelpen Saasha Rodriguez, som senere ble sagt opp.

I januar meldte Dagbladet at Rodriguez hadde saksøkt det norske milliardær-paret for brudd på den amerikanske arbeidsmiljøloven med begrunnelse at hun ikke fikk betalt for alle timene hun jobbet og at hun ble usaklig oppsagt.

Forlik

Erstatningskravet var rundt 2,2 millioner kroner.

Trøim og Midelfart uttalte da til Dagbladet at de var dypt frustrerte over å være fanget i en bitter strid i det amerikanske rettsvesenet og at «dessverre kan hvilken som helst person starte et søksmål og framsette sensasjonelle krav». Saken var berammet til 7. desember.

Nå er imidlertid saken løst etter at partene sammen med advokatene møttes tirsdag denne uken for å diskutere et forlik og få saken ut av verden, skriver Dagbladet.

Etter det avisen kjenner til innebærer forliket at eks-hushjelpen får utbetalt 24.000 dollar, i underkant av 185.000 kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Trøim og Midelfart fanget i bitter «hushjelp-strid»

 
Investerer i middager