Gulating lagmannsretts dom igår der eiendomsinvestoren Tore Lie er dømt til å betale over 100 millioner kroner til investor Arne Lærdal og hans familie, representerer nok et tap for Lie og hans heleide selskap Otium, skriver Dagens Næringsliv.

For nærmere ett år siden ble Otium i Stavanger tingrett dømt til å betale Lærdals selskap Madlastokken vel 86 millioner kroner pluss saksomkostninger.

Otium krevde å heve kjøpet av en forretningsgård utenfor Stavanger sentrum, og hevdet at det ikke var inngått en bindende avtale mellom partene.

Gårsdagens dom stadfester dommen i tingretten. Med renter og saksomkostninger utgjør beløpet vel 104 millioner kroner.

Overrasket
Tore Lie hadde ikke hørt om dommen igår ettermiddag da Dagens Næringsliv tok kontakt, men sier de mener at den er feil.

- Vil betaling av over 100 millioner kroner by på problemer for Otium?

- Det regner vi med å få til, sier Lie til DN.

Lie er hardt rammet av finanskrisen og den generelle nedturen i eiendomsmarkedet. Etter flere år med store inntekter stoppet eiendomsmarkedet opp samtidig som Otium måtte ta over 200 millioner i tap på en aksjeinvestering i finansselskapet Acta. En refinansiering av Otiums gjeld har gitt Lie pusterom.

Les også: Landet med et brak

<b>Han tjente mest ifjor</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.