Trader Svend Egil Larsen synes det er rart at vi nå ser all time high på Oslo Børs.

- Jeg er skeptisk til oppgangen, sier Larsen til DN.no.

Han har i mange år drevet med aksjehandel med meget kort investeringshorisont, også kalt daytrading.

Oslo Børs fosset frem mandag for åttende dag på rad, og endte på den høyeste sluttnoteringen noensinne.

- Det er rart at vi er tilbake til topp-plasseringer når de fleste er av den oppfatning av at virkeligheten er annerledes, sier han.

Larsen peker på at verdensøkonomien fortsatt har store utfordringer foran seg, og innrømmer at han «klør seg litt i hodet» over en fremadstormende Oslo Børs.

Skeptisk
- De fleste jeg har snakket med, er relativt skeptisk til den positive utviklingen. De ser at børsene stiger, men skjønner ikke helt hvorfor. Derefor velger de ikke å hive seg på, sier den kjente traderen.

Larsen tror at sentralbankenes vilje til å pøse ut penger, ledet an av den amerikanske sentralbanken, er én av årsakene til at det nå nærmer seg «all time high».

- Pengene må inn i et eller annet, og det ser ut til at de har gått inn i aksjemarkedet i stedet for obligasjonsmarkedet, sier han.

Utlandet bedre enn Norge
Larsen tror det er sannsynlig at Oslo Børs vil ha en negativ utvikling fremover.

Traderen peker blant annet på at olje- og energiprisene vil falle, noe som vil slå negativt ut på en olje-og energitung Oslo Børs. Han spår at vi allerede neste år vil se at Europa og USA vil gjøre det bedre enn markedet her hjemme.

- USA produserer for eksempel mer og mer olje, og oljetilbudet er økende. Så spørs det om forbruket øker tilsvarende, sier han, og slår fast:

- Min teori er at utlandet vil gjøre det bedre enn Norge fremover. Fra og med neste år tror jeg Europa og USA, som begge har begynt å få litt fart igjen, vil gjøre det bedre enn oss.

- Økonomien går jo i sykluser. Norge har durt på og gjort det veldig bra, mens verdensøkonomien har slitt. Jeg tror at energiprisene nå er helt i toppen, og at vi vil se en nedgang, sier Larsen.

LES OGSÅ:

Forvalteren - Aksjer er fortsatt upopulære

Meglersjefen: - Har problemer med å se den store oppsiden

Den lange veien tilbake (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.