Tre briter på henholdsvis 33, 41 og 47 år ble tirsdag arrestert i forbindelse med rentejuks-saken i Storbritannia, melder Financial Times.

Britiske myndigheter gjennomfører for tiden en kriminaletterforskning etter at britiske og amerikanske tilsynsmyndigheter tidligere i år ga Barclays en bot på 290 millioner pund for manipulasjon av verdens viktigste rente, interbankrenten Libor.

Renten viser hvor mye bankene krever for å gi lån til hverandre. Den er dessuten en viktig referanse for å prise alt fra fra kredittkortgebyrer til bedriftslån.

Ved å sette renten ned til et urealistisk lavt nivå, kan banker lure markedet til å tro at de står sterkere enn de egentlig gjør. Både toppsjef Både toppsjef Bob Diamond og styreleder Marcus Agius i Barclays måtte gå etter skandalen.

Det er kontoret for alvorlige bedragerisaker, Serios Fraud Office, som har arrestert de tre britene i forbindelse med etterforskningen av saken. Boligene deres i Surrey og Essex er også blitt ransaket, ifølge FT.

LES OGSÅ:

<b>Barclays styreleder går av</b>

<b>Barclays-sjef mister bonus på 190 mill.</b>

<b>Barclays-sjef går av</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.