Den tidligere sjefen i Troms Krafts datterselskap Kraft & Kultur, Boris Benulic, og to andre personer er pågrepet, ifølge et presseskriv fra svenske Ekobrottsmyndigheten.

Samtidig med pågripelsen ble det gjennomført husransakelser på flere steder, og de tre pågrepne er mistenkt for grove regnskapsbrudd og grov utroskap - og medvirkning til dette, ifølge skrivet.

Det var i november ifjor at det ble avdekket vesentlige feil i regnskapet til Kraft & Kultur i Sverige AB, et heleid datterselskap av Troms Kraft AS. Avviket er betydelig, og antatt å kunne utgjøre inntil 1,5 milliarder kroner før eventuelle skatteeffekter.

- Vi er rystet av det vi opplever nå. Alt tyder på at selskapet er rammet av omfattende regnskapsmanipulasjon, sa Oddbjørn Schei, som er styreleder i Kraft & Kultur og konsernsjef i Troms Kraft, som eier Kraft & Kultur i en melding den gang.

Den påståtte regnskapsmanipuleringen ligger hovedsakelig i en regnskapspost: Påløpte, ikke fakturerte inntekter.

Strømleverandøren Kraft&Kultur sponset en svensk-syrisk tv-kanal, solgte billige bøker og drømte om økologiske skoler. Bare ifjor svidde selskapet av rundt 100 millioner kroner på aktiviteter som aldri ga en krone tilbake i kassen.

Les også: Avslørte regnskap manipulert for 1,5 milliarder

Full etterforskning av Kraft & Kultur

Kraft & Kultur solgte uten sikring (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.