Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve vurderer ytterligere tiltak for å stimulere veksten i amerikansk økonomi.

Det kommer frem i referatet fra forrige rentemøte i banken. Referatet ble offentliggjort onsdag.

Moderate endringer
På rentemøtet konkluderte medlemmene i rentekomiteen at oppgangen i økonomien trolig vil bli tregere enn de tidligere hadde håpet. Komitemedlemmene mente likevel det ikke var et umiddelbart behov for en ytterligere oppmykning av pengepolitikken.

- De økonomiske utsiktene hadde dempet seg noe og flere av medlemmene mente at risikoen for utsiktene hadde skiftet til nedsiden. Endringene av utsikten ble sett på som relativt moderate og ga derfor ikke grunnlag for pengepolitisk tilpasning utover det som allerede er gjort, skriver Federal Reserve i referatet.

På møtet ble medlemmene enige om å holde styringsrenten i det rekordlave intervallet mellom 0 og 0,25 prosent. Utsiktene til en tregere økonomisk gjeninnhentning førte til at medlemmene også denne gangen stemte for å ha med formuleringen om at styringsrenten vil bli holdt på et nivå rundt null for en utstrakt periode.

Vurderer tiltak
De ble også enige om at det vil være en god idé å studere hvilke tiltak som vil være riktige dersom den økonomiske aktiviteten skulle begynne å falle raskt, melder Marketwatch.

Medlemmene virker imidlertid ikke å være spesielt bekymret for et slikt scenario. Ingen av de 17 medlemmene i komiteen trodde at amerikansk økonomi vil oppleve en dobbeldipp.

- De opptrer realistisk når de sier at vekstforventningene for andre halvår nå er en god del lavere enn de var i januar eller i april. Det er ingen overraskelse. Det er stort sett det alle forventet, sier porteføljeforvalter Brian Lazorishak i Chase Investment Councel til Marketwatch.

- Likevel er det positivt at de ikke ser tegn til at inflasjonen tar seg opp, samtidig som de ikke ser tegn til at veksten faller raskt, legger Lazorishak til.

Les også: Kina-spark til USA: -Verden får feil kredittinformasjon

- Ikke undervurder Europa


Tror Bernanke vil kutte vekstanslaget (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.