- Jeg synes det er rart at intervalltreningen er så omdiskutert. 80-90% av treningen er basistrening, og det danner grunnlaget for alt annet, sier trener for kvinnelandslaget, Egil Kristiansen.

Han er enig i at intervalltreningen er viktig, men understreker at for å være mottagelig for hard trening må man ha et godt grunnlag.

Les også: Sverger til 4X4-intervaller

- En god intervalløkt bør til sammen vare et sted mellom 20 og 30 minutter, og lengden på dragene kan være alt fra tre til seks minutter. Verre er det ikke, sier Egil Kristiansen til Langrenn.com

Kvinnelandslaget starter en ny samling søndag, og Kristansen kan love løperne tøffe økter

- Vi skal ha fokus på gode aerobe økter. Det blir en hard samling, sier han.

På Olympiatoppens hjemmeside finner du flere hundre videoer med generelle og spesifikke basisøvelser, treningstips, samt intervjuer med topputøvere og trenere.

Mer på Langrenn.com: Traileren som skal skape skiglede

Les også: Best i verden med harde bakkedrag

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form og bli medlem av Flytsonen