Johan Kaggestad skaper debatt og leserreaksjoner med sin motstand mot musikk til treningen

- Ikke tillatt
- Jeg forstår ikke hvorfor så mange skiløpere, eller idrettsutøvere generelt, hører på musikk mens de trener. Jeg hadde aldri tillatt det om jeg hadde vært trener. Jeg synes at det omtrent under hver eneste økt bør være uakseptabelt å høre på musikk, sier Kaggestad.

- Jeg bruker aldri musikk når jeg trener, sier Marit Bjørgen i en kommentar til Langrenn.com

- Når jeg løper eller går på rulleski trives jeg godt med den stillheten rundt meg. Jeg prøver å nyte naturen, sier skidronningen.

På den andre siden finnes det studier som viser at du faktisk kan øke utholdenheten ved på bruke musikk under trening. I alle fall hvis du ifølge en britisk studie bruker riktig type musikk

- Faller litt bort
- Jeg vet ikke om jeg vil bruke ordet uakseptabelt, men jeg følger Johan Kaggestad i hans argumentasjon. Du faller litt bort og mister fokus når du trener mens du hører på musikk, sier fagsjef for trening ved Olympiatoppen, Espen Tønnessen, til DN.no.

- Det er en utstrakt bruk av musikk hos mosjonister som trener. Da er det grunn til å stille spørsmål om hvor kjekt mange egentlig synes det er å trene, sier Tønnessen.

På grunn av trafikkfaren reagerer han også på at mange bruke musikk når de trener på sykkel.

- De beste utøverne i verden bruker ikke iPod når de trener, med unntak av rene restitusjonsøkter, sier Tønnessen.

Dybendahl la om
Fagsjefen bruker verdensmester i langrenn, Trude Dybendahl, som eksemple på hva fokus betyr:

- Trude Dybedahl la om treningen foran 91-sesongen. Istedet for å trene sammen med og skravle med venninner, begynte hun å gå lange turer for seg selv for å fokusere på teknikk. Hun ble verdensmester samme sesong, sier Tønnessen.

- Men en ting er sikkert: det er bedre å trene med musikk enn ikke å trene, sier Espen Tønnessen.

Les også: -Derfor er 4X4 den beste treningen

Nå starter den store sportskrigen

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form og bli medlem av Flytsonen