- Kolossalt regnvær og motvind gjør at jeg akkurat nå ligger værfast et sted nord for Tysfjord, like sør for Narvik, og venter på bedre vær, sier ultraløper Erik Nossum (56) til DN.no.

Han er sliten, klissvåt og litt oppgitt over griseværet i nord. En tredjedel av "løpet" er nå unnagjort.

Nossum, som er aktiv ultraløper, og Peter Rietveld, som blant annet er nederlandsk mester i ultraløp, tok sikte på å sette en formidabel rekord med å løpe Nordkapp-Lindesnes på 40 dager.

Ingen har tidligere løpt ekstremdistansen på 2521 kilometer.

Nå er Erik Nossum alene igjen.

- Etter ni dager ga Peter Rietvald seg etter uenighet om hele opplegget. Siden har jeg løpt alene, halvannen maraton hver eneste dag, forteller Nossum.

Kulingkast og 7 grader
Det har vært en stor prøvelse, innrømmer han - ikke minst værmessig:

- Kulingkast, kraftig regn, yr og kulde. Jeg må stå i veikanten og skifte klær hele tiden, det er ned i 7 varmegrader, så særlig sommerlig er det altså ikke, sier Erik Nossum.

- Alt blir vått, og alle vet at gjennomvåte sko gir gnagsår. Samtidig tar omgivelsene farge av været - det er håpløst å telte og alt er fullt på campingplassene. Så da er det bare å sove i bilen, legger han til.

- Er det tøffere enn du forestilte deg på forhånd?

- Nei, det er nok ikke. Som ultraløper er jeg vant til å løpe mye og langt, men ikke i nærheten av slike distanser som dette. Likevel hadde jeg forestilt meg det verste for ikke å få noen overraskelser. Jeg fantaserte om at det kunne bli 10 dager i strekk med regnvær, men nå ser det ut som de aller verste forestillingene mine faktisk går i oppfyllelse. Dette er jo helt ekstremt, ler Nossum galgenhumoristisk.

Raser ned i vekt
Kroppen har imidlertid holdt bra:

- Det gjelder å finne en rytme, og per i dag er jeg helt på linje med skjema. Men jeg har ingenting å gå på, jeg kan ikke unne meg en hel hviledag, så det er bare å krysse fingrene for at været snart bedrer seg, sier ultraløperen.

- Muskulatur og bein og alt holder merkverdig bra, men de siste dagene har jeg vært litt sliten i hele skrotten. Jeg merker at jeg har gått litt for mye ned i vekt - halvannen maraton hver dag krever sine kalorier. Appetitten har en tendens til å forsvinne når man blir sliten, men jeg prøver å få i meg nok mat og drikke, forteller Nossum.

Til tross for en tøff start på prosjektet er han fortsatt optimist:

- Ja, jeg skal i mål. Jeg er nødt til å tro på dette!

Han startet torsdag 1. juli klokken 10 på Nordkapp og satser på å komme i mål ved Lindesnes fyr 9. august.

Her kan du følge Erik Nossum underveis og se hvordan han ligger an i forhold til skjemaet som er på 63 kilometer daglig.



Les mer på Langrenn.com: Løper seg i form til skisesongen

- Gud bedre, mannen var gal(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bli medlem av Flytsonen