Teknikken sitter kun ett sted og det er i hjernen!

Det mener i alle fall Pål Gunnar Mikkelsplass som anses som en av de bedre i verden på klassisk langrennteknikk.

- Ingen fasit
Sammen med Steinar Mundal, landslagets teknikktrener, forteller han i en kommende serie innlegg på Langrenn.com om teknikk og om finslepne teknikere.

Begge presiserer at det ikke finnes noen fasit på teknikk, det er store individuelle forskjeller som ligger til bunns når teknikken skal analyseres.

Pigging, dobbelttak med fraspark, diagonalgang, fiskebein, padling, dobbeldans og enkeldans. Løpere har sine favoritteknikker som for øvrig kan utføres på uendelig mange måter, men mest gunstig; den som tar deg fortest fram.

Det kan se pent ut, men estetikken kan bedra; effektiviteten seirer alltid.

Les også: Varsler 30 cm skiføre

Northug-fremgang
- Petter Northug gikk dårlig klassisk for to-tre år siden. Han stod for høyt, og hadde ikke god nok kontakt med underlaget. Nå har han utviklet seg enormt, og er en av de bedre. Men han har jobbet målrettet, sier Mikkelsplass.

Han har også klare synspunkter på teknikken til Marit Bjørgen.

Les også på Langrenn. com: Kjempeinteresse for Jizerská 50

Skikurs på campingen

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med Flytsonen