Thorbjørn Thorsen Ludvigsen (21) fra Milde løp på fantastiske 08.22, og det er den raskeste tiden siden motbakkekongen Jon Tvedt satte rekord med 08.13 for 15 år siden.

Overraskelse
Ludvigsen er ikke toppidrettsutøver, og den sterke tiden slo ned som en bombe på de aller fleste.

På arrangementssiden kan du se du bilder av overraskelsesmannen under og etter løpet

- Jeg er kjempeoverrasket, men hadde faktisk som mål å løpe på 08.10 og ta rekorden, sier 21-åringen som løper for Melkesyra.no, til Bergens Tidende.

Lars Nesbø Bakke ble nummer to med tiden 8.42, etterfulgt av og Carl Waaler Kaas på 8.45

Mari Fasting fra NTNUI debuterte og vant dameklassen. Med siste startnummer i seedet gruppe slo hun til med tiden 10.29. May Britt Buer kom nummer to, mens vinner av Birkebeinerløpet forrige helg, Kirsten Marathon Melkevik tok tredjeplassen.

800 trinn
Stolzekleiven Opp kalles verdens bratteste, og har historie tilbake til 1979. Mellom start og mål er det ca. 800 trinn og en høydeforskjell på 315,5 meter - og nydelig utsikt over Bergen sentrum.

Løypeprofilen er spesiell og krevende.

Fra 50 deltagere første året har Stoltzen utviklet seg til å et gigantisk arrangement. I år var det hele 4.065 deltagere som fullførte, fordelt på fredag og lørdag.

På arrangørens hjemmeside finner du fortløpende resultatservice fra Stoltzekleiven Opp, inndelt i klasser.

HER finner du bestetidene i kvinne- og herreklassen siden starten i 1979

Bilder av deltagerne ligger nå ute på sidene hos arrangøren IL Varegg.

Les også: På sporet av den gode formen

Trener i arbeidstiden med full lønn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med Flytsonen