Skiforeningen ber - som DN.no skrev i går - de gående om å holde seg unna skiløypene, både på grunn av at de ødelegger de preparerte traseene og for å unngå fysiske og verbale kollisjoner.

Trangt om plassen
Og for en drøy uke siden ble det publisert et leserinnlegg på langrenn.com om ukultur i skiløypene. Christian Steen Eriksen i Bækkelagets Skiklubb skrev at da klubben nylig var på treningsleir, opplevde de flere episoder der ivrige birkebeinere braste rett inn i klubbens treningsgrupper.

De 7 bud
Team United Bakeries har tatt klare grep for å unngå å bli assosiert med kjefting og smelling i skiløypa. Alle løperne har følgende 7 bud som de er forpliktet til å følge hvis de vil være med på laget:

1) Du skal alltid smile til alle du møter i skisporet.

2) Du skal, der tettheten i sporet ikke er for stor, hilse på alle med ski på beina.

3) Du skal såfremt mulig, bremse på farten, og fortelle barn hvor flinke de er til å gå på ski.

4) Du skal stoppe og hjelpe til med smøring dersom det er tydelig at noen sliter med dårlige ski.

5) Du skal ikke slå i hjel eller ødelegge utstyr til skifrender som står i veien for deg midt i et intervalldrag eller under andre aktiviteter på ski.

6) Du skal alltid være høflig mot alle andre, inkludert gående i løypa, og bikkjer i bånd. Ikke spytte eder og galle, men på en høflig måte gi forslag til fine områder der man kan gå uten å ødelegge skisporene.

7) Du skal hedre dine konkurrenter, selv de som setter merketider som gjør det umulig å ta merket i Birken selv.

- Gærninger
- Vi har innført disse for ikke å bli identifiset med gærninger i kondomdrakt som roper løype og lyser blodig alvor lang vei. Det blir som å kjøpe Porsche og så rase ut å veien og tute ukontrollert på de andre bilene.

- Vi liker ikke denne utviklingen. Vi ønsker i stedet å være gærninger i kondomdrakt med et smil om munnen, sier Andre Borka som er sjef for "Team 2"

- Hva med gående i løypene?

- Det er dumt hvis de tråkker ned sporene, men etter et par kilometer innover i skogen er det vanligvis ikke noe stort problem med tråkking. Uansett er det snakk om måten man tar ting opp på. Det er unødvendig å bli så veldig provosert, sier Andre Borka i Team United Bakeries.



Les også:Birken utsolgt på 75 sekunder

Ny studie: 4 minutter hardtrening er nok

Se skikongens supeformue

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.