Ryes toppsyklister satser hardt mot Den store styrkeprøven, Trondheim–Oslo, og har hatt sin faste vårsamling på Mallorca i flere år. Det er en glitrende måte å få nødvendige mil i bena på, og som lag kan man begynne å drille rulla, som det så enkelt kalles på sykkelspråket.

Sjekk treningsprogrammet nederst i saken!

Selv om bagasjen tok en omvei via Barcelona og New York er samlingen til nå vært en suksess.

– I tre dager har jeg knapt skiftet underbukse. Men sykkelen min har jeg i alle fall, sier Christer Braathen som er en av kapteinene på laget.

– Skal vi være med i toppen av sykkelritt, må vi være gode på å sykle rulle (rullere på hvem som ligger fremst og drar på resten av feltet). Derfor starter vi tidlig. Å sitte på sykkelrulle innendørs hjemme i Norge hjelper ikke.

Hardt program
Programmet for samlingen er laget av fjorårets Norseman-vinner og triatlet Henrik Oftedal.

– Vi som er her lengst (to uker) sykler rundt 1800 kilometer. I snitt på øktene ligger vi i 30 kilometer i timen og kaloriforbruket er enormt.














Rundt 5000 kilokalorier daglig er nær en dobling av forbruket ellers. Det merkes i mange uker etter samlingen.

Den tøffeste økten de skal kjøre går rundt øya i konkurransefart. Det er cirka 330 kilometer og gjengen regner med å bruke 10–11 timer.

– Det er mye flatt i starten før vi beveger oss opp i fjellkjedene. Det er en tøff økt som vi allerede har begynt å grue oss litt til.

De er innlosjert på et sykkelhotell like ved Playa del Palma, eller partymila som den kalles om sommeren.

– Akkurat nå er det ikke veldig livlig her. Men fullt av syklister fra hele Europa. Vi spiser, sykler og sover. Vi er som proffene for to uker, sier Braathen.







Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.