2011 ble et jevnt over godt år for Bjørn Dæhlie og hans heleide investeringsselskap Sisa Invest. Et overskudd på i underkant av ni millioner er omtrent som i 2010.

Egenkapitalen har økt seks millioner, der investeringsselskapet nå står oppført med 231 millioner.

Han har investert 27 millioner i aksjer og aksjefond, og 19 millioner i obligasjoner.

- Jeg er mer aktiv i aksjemarkedet og obligasjonsmarkedet, men jeg vil nok alltid ha litt for mye penger i banken i forhold til mange andre investorer, sa Dæhlie til DN i fjor.

Overskuddet i Sisa Invest går riktignok ned. I 2008 var det på 16,7 millioner, i 2009 10,4 og i 2010 altså 9 millioner kroner.

I tillegg til eiendom driver han også med utvikling av et større vindkraftprosjekt i Sverige og med salg av kleskolleksjonen som bærer det tidligere skiessets navn.

Dæhlies forretningsliv etter at skikarrieren var over i 2001 har bestått av bygging av hytter, alpinleiligheter, boliger, forretningsbygg, politihus og rettslokaler. Han har i dag større eller mindre eierposter i en rekke selskaper.

De siste tre årene har ligningmyndighetene registrert nesten en kvart milliard i formue hos mannen som var gullgrossit og 90-tallets mest populære idrettsutøver i Norge.

Skatteåret 2010 stod han oppført med 239 millioner i formue.

Dæhlie har i dag ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

Slik sikrer Bjørn Dæhlie seg godt jaktterreng

Dæhlie kan tjene hundrevis av millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.