En person ringte «fortvilet» inn med meldingen om at kona skulle føde og at det dermed var vanskelig for ham å få meldt seg på.

– Han har vi en løs avtale med om at det sikkert skal bli startnummer uansett, sier Randi Bolstad.

Hun er kundeansvarlig for Birkebeinerarrangementene og fikk en hektisk dag da påmeldingen til neste års renn ble åpnet igår.

- Det har tatt fullstendig av. For tre år siden tok påmeldingen til rennet fire måneder. For to år siden tre uker. Ifjor 18 minutter.

Da er det kanskje ikke så rart mailboksen til Bolstad var proppet full med unnskyldninger igår morges. Rakk man ikke å melde seg på innen klokka ble ett minutt og 37 sekunder over ni, var toget gått.

 

Egosjefer
– Den klassiske, og som vi har mange av i år, er den hvor mannen skal ta ansvar for å melde på kona og seg selv, melder seg selv på først og rekker ikke å melde på kona, sier Bolstad.

– Dette er tydeligvis veldig viktig for folk, sier hun.

Som mellom mann og kone, var det nok også hos flere bedrifter litt amper stemning rundt lunsjbordet igår.

– Vi har flere meldinger om sjefen som skulle ta ansvar og stå for påmeldingen, og meldte seg selv på først, men ikke fikk med seg de ansatte, sier Bolstad.

Det stopper ikke der.

Bryllupshinder
– Som hvert år, har det også i år kommet inn forespørsel om å få starte grytidlig for at vedkommende skal rekke bryllup.

Hun snakker om menn som skal rekke egne vielser.

– Hva svarer dere disse menneskene?

– Nei, dette bare ler vi av. Men selvfølgelig så prøver vi å hjelpe til best mulig, sier hun.

Flere som ikke fikk meldt seg på, og har en "god" unnskyldning? Tips oss her.

Kvotering
Før gårsdagens påmeldingskalas, var allerede 10.000 plasser solgt. Arrangøren har en egen kvote for de som har fullført fem renn eller flere. I tillegg til en utenlandskvote, er det også holdt av plasser til de yngste og eldste deltagerne.

Arrangørens samarbeidspartnere gjør beslag på 1800 startnummer.

– Ja, det ligger rundt der. Men det er viktig å få med at vi tar vare på alle som ønsker å gå, sier Bolstad.

Nytt neste år er FredagsBirken på ski. Der åpnes det for 2500 deltagere.

– Men hvis du veldig gjerne vil gå rennet lørdag, så pleier det nesten alltid å løse seg. Det er svært mange som legger billettene ut for salg senere, sier Randi Bolstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Birkentopp tjener millioner på skogrydding

Trener knallhardt - sliter med hjerterytmen

Kom i form med DN Aktivklubb