- Ah! Deilig! kommer det fra Sven Kilander etter å ha tatt siste steget opp til toppen av Holmenkollbakken.

Kilander er senior manager i revisjonsselskapet Deloitte og en svært ivrig mosjonist. Søndag ettermiddag ble han kåret til ”Norges råeste” i konkurransen YT Challenge der flere av landets beste mosjonister er blitt utfordret til å være med. Fire kvinner og fire menn ble plukket ut til finalen.

- Trening er livet
Kilander er ingen hvem som helst. I sommer ble han nummer 11 i Norseman, og trappene opp til toppen av skibakken folk vanligvis kjører ned, gikk uforskammet lett for den gjennomtrente 34-åringen.

- Var morsomt dette. Men kjente løpingen fra i stad godt i beina, sier han til DN Aktiv.

 

Dagen startet med sykling fra innerst i Maridalen i Oslo, til Skjennungen i Nordmarka. Så skiftet deltagerne til joggesko og løp videre til Holmenkollen. Der ventet en kort pause før bestigningen av VM-bakken. Med på sykkeletappen var roer Olav Tufte, mens skiløper Odd-Bjørn Hjelmeset utfordret på løpedelen.

Kilander syklet fra Tufte, og holdt nesten følge med Hjelmeset.

- Trening er en viktig del av livet mitt. Jeg bor 500 meter fra Holmenkollbakken og har marka rett ved. Hver eneste dag sykler jeg til og fra jobb på Skøyen, og jeg er også spinninginstruktør, sier Kilander som hevder han aldri ser på klokka når han trener.

Satser tøft mot Norseman
Nå er planen å bli enda råere.

- I Norseman neste år er målet å bli beste norske, sier han.

 

Odd-Bjørn Hjelmeset er imponert over kraften i enkelte mosjonister.

- To unger og full jobb, og så løper og sykler han som han gjør... Han er nok et talent som kanskje har "forsvunnet" i jobbing. Men det finnes flere som han, sier Hjelmeset som var med på å sette sammen øvelsene i konkurransen.

- Fantastisk å være Norges råeste
På kvinnesiden ble det en nokså overlegen seier til Mari Brox. 25-åringen, som har vunnet det tøffe skirennet Grenaderen (ni mil) to ganger tidligere, synes trappene mot tårnet var forferdelige.

- Dette var det tyngste med konkurransen, sier hun til DN Aktiv og legger til at trappetrening vanligvis ikke står på treningsprogrammet hennes.

- Men det er helt fantastisk å stå her og skue ut over hele Oslo og vite at jeg er Norges råeste, sier Mari Brox.



Resultater

Kvinner:
1. Mari Brox

2. Kristin Holte

3. Kari Flottorp Lingsom

4. Ingunn Selvåg



Menn:
1. Sven Kilander

2. Sigve Høydahl

3. Gjermund Nordskar

4. Marius Geving





Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Dette er bedre enn intervaller

<b>Mageøvelsene som virker aller best</b>

<b>Finn den rette treningspulsen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb