Nye danske undersøkelser viser at nær halvparten av fete menn i 20-årene fikk alvorlige tilstander som diabetes og hjerteinfarkt før de fylte 55 år, skriver forskning.no.

Forskerne fulgte helsetilstanden til 6500 danske menn fra de var 22 år til de fylte 55 år og fant ut at nær halvparten av mennene som ble kategorisert som fete hadde fått én av de alvorlige diagnosene som middelaldrende. Økningen i antall fete på verdensbasis vil koste dyrt i årene som kommer. fedme vil også forkorte levetiden til unge som vokser opp i dag, stikk i astrid med siste års tendens til at levealderen øker.

- I tiårene framover vil fedmerelaterte sykdommer og dødsfall legge et press på helsevesenet som vi ikke har sett maken til før, mener forskerne.

Resultatene viser at menn med en kroppsmasseindeks på 30 eller mer i 20-årene, hadde åtte ganger økt sannsynlighet for diabetes 2 før fylte 55 - sammenlignet med normalvektige, skriver forskning.no.

Sannsynligheten for blodpropp var fire ganger større, noe som hittil ikke har vært rapportert som et utfall for unge fedme.

Studien påpeker at det er svært viktig at det utarbeides nye strategier for vektkontroll og forebygging. Forskerne har benyttet seg av data fra innkalte til verneplikt i det danske forsvaret.

Les flere saker på DN Aktiv

Slik lurer du genene til å holde deg slank (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.