- Jeg er skeptiker av natur.

Likevel har finansmannen og hedgefondforvalteren Peter Warren tydd til mental trening. Og han mener han har hatt stor nytte av samtalene med Erik Bertrand Larssen i bertrand AS - et selskap som har spesialisert seg på mentaltrening av toppidrettsutøvere og nå; næringslivstopper.

- Du kan ikke påvirke markedet med tankekraft, men du kan gjennom å tenke riktig påvirke deg selv til å fatte bedre beslutninger. Erik hjelper deg til å ha riktig fokus og innstilling, sier Warren og legger til:

- For meg handler det om å ha det riktige tankesettet.

Tapte penger
På tradingbordet er det høy aktivitet. Men et eller annet skurrer, og det irriterer Peter Warren.

- Jeg nølte konsekvent i en spesiell situasjon på intradag-tradingen. Det gjentok seg, og resultatet var at jeg alltid ble sittende på en posisjon litt for lenge.

Han tok kontakt med Bertrand Larssen og forklarte problemet.

- Så sier Erik til meg: ”Forklar hvordan det er når du virkelig får det til”. Og det jeg ikke visste er at jeg gjorde en liten bevegelse med hodet mens jeg forklarte. Erik spør igjen, og jeg gjør de samme bevegelsene. Så gjør han meg oppmerksom på min fysiske gestikulering og sier at jeg må gjøre den samme gestikuleringen neste gang situasjonen oppstår.

- Løsningen var så enkel
Når situasjonen dukker opp på intradag-tradingen gjør Warren som han har fått beskjed om, og beveger på hodet på samme måte.

- Det gikk fem måneder før jeg hadde en eneste dag med tap på intradag-tradingen etter dette. Nå har jeg aldri nølt i samme situasjon og har hatt 8-9 måneder med kun én dag med tap, sier Warren og legger til:

- Løsningen var så enkel at det nesten irriterte meg. Poenget var å tenke og gjøre det samme som man gjør når man føler seg sikker og vet at man får det til. Ingen kan være optimal i alt hver eneste dag. Det gjelder like mye for tradere i finansmarkedene, næringslivsledere, idrettsutøvere eller andre. Vi påvirkes av dagsform, sykdom, været, konflikter for ikke å snakke om parkeringsvakter. Tankene våre styrer imidlertid det meste derfor er riktig fokus og innstilling ofte det som avgjør om du får en god eller dårlig dag, sier Warren.

- Coaching er blitt et forslitt begrep
Og han er ikke alene om å benytte seg av selskapets kompetanse. Ordet har spredd seg etter at Bertrand Larssen har hatt suksess med mentaltrening av toppidrettsutøvere. Nå står blant annet advokater, eiendomsmeglere og børsnoterte selskaper på kundelisten.

- Vi har vært heldige, og har sluppet å selge oss i markedet. Kundene har kommet til oss, sier Bertrand Larssen som driver selskapet sammen med Tommy Fjeldheim.

Han mener mye av grunnen til at de har lykkes, er at de skiller seg ut fra vanlige coacher.

- Coaching er på en måte blitt et forslitt begrep, og det brukes om så mangt. Vi er først og fremst prestasjonsfokuserte. Enten du er toppidrettsutøver eller aksjemegler, så skal vi få deg til å prestere bedre i hverdagen. sier Bertrand Larssen og legger til:

- Bakgrunnen vår har nok hatt sitt å si også.

Militærbakgrunn
Selv er han utdannet siviløkonom, men også fallskjermjeger fra Forsvaret. Fjeldheim har på sin side marinejegerbakgrunn og flere år bak seg fra Forsvarets Spesialkommando.

- Vi har prestert under press selv og vet hva som skal til. Det blir litt mer tyngde bak det når folk får vite hva slags bakgrunn vi har. Tommy har vært i et ekstremt miljø, og jeg merker at kundene lytter når han snakker, sier Bertrand Larssen.

- Det vi forsøker å finne ut av er hvordan du skal bruke hodet når det virkelig gjelder. En toppidrettsutøver presterer best under optimale forhold. En soldat må prestere på sitt beste uansett forhold. Det gjelder også for eksempel advokater eller aksjemeglere, sier Fjeldheim.

Også Privatmeglerens avdeling på Ullevål har hatt besøk av mentaltrenerne. I snart tre år har eiendomsmegler Anders Langtind brukt Bertrand Larssen som sparringspartner.

- Det er rart at en helt uavhengig person kan være så flink til å sette en god del parametre, sier Langtind som selv fattet en viktig beslutning etter samtaler.

Sluttet som daglig leder
Siden 2004 hadde han vært daglig leder på Ullevål-kontoret, men hjertet brant mest for eiendomsmeglingen.

- Gjennom samtalene med Bertrand Larssen forstod jeg at jeg måtte konsentrere meg om det som var viktig for meg, nemlig det å selge andre folks bolig, og overlate rollen som daglig leder til noen andre, sier han.

I dag er Langtind Privatmeglerens mestselgende megler gjennom tidene.

-Spørsmålet er om jeg hadde tatt den avgjørelsen i det hele tatt, hadde det ikke vært for Bertrand Larssen, sier Langtind som nå har satt seg et nytt mål:

- I 2012 skal jeg bli Norges mestselgende eiendomsmegler. Og det hadde jeg ikke turt å si til deg for to år siden, sier han.

- Jeg tror nok mange har et iboende ønske i seg om å prestere bedre. Den største hindringen for mange er nok å tørre å spørre om hjelp til å fatte en del beslutninger. Jeg tenker at en bare må innse at man ikke kan bli best alene, avslutter Langtind.

Les også: Tilbyr Qi Gong som trening til hele byen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.