Stenseth debuterer i Birkebeinerrennet 50 kilo lettere enn det han veide for halvannet år siden.

Fra 175 til 125 kilo
Matchvekten var på det meste opp i 175 kilo. Da var lokalpolitikeren fra Elverum veldig langt unna tanken på å gå 54 kilometer på ski.

- Målet er å fullføre. Jeg skal tenke minst mulig på klokka underveis, sier Rune Stenseth - 193 centimeter på strømpelesten og med starttid klokken 10.05.

43-åringen la om livsstilen totalt da hjerteproblemene meldte seg, og både blodtrykk og kolesterolverdier gikk til himmels. Han var kvalifisert for fedmeoperasjon, men skrinla det da Grete Roede-kuren begynte å gi resultater.

Les også: Kvittet seg med 70 kilo - klar for Marcialonga

- Jeg syklet Birkebeinerrittet i høst, og det ga mersmak, sier mannen som er leder for bygdelistpartiet Team Elverum.

Trener mye
Nå trener han nesten hver dag.

- På det meste har jeg vært oppe i syv økter, og fem av dem på langrennski. Vinterens lengste tur var på 40 kilometer, så jeg håper det holder for å komme helt inn, sier Rune Stenseth.

- Helsesituasjonen er snudd helt på hodet, og medisinforbruket er gått drastisk ned. Det er helt utrolig at det er gått så langt at jeg får dårlig samvittighet de dagene jeg ikke trener, sier 43-åringen.

Tre lag med klister
Stenseth hadde allerede smurt skiene sine da DN.no snakket med ham fredag.

- Oppskriften er grønt grunnklister i bånn, deretter blått isklister og universal på toppen.

- Jeg er litt spent på føret. Blir det kaldt fra morgenen, legger jeg tørrvoks på toppen, sier Rune Stenseth.

Les flere saker på DN Aktiv

Finn ditt svake punkt

Går Birken med spesialski

Gikk 90 km på én sjokolade (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.