Kommende torsdag klokken ni starter ekstremkonkurransen Fotrally. 161 deltakere skal gå i fem kilometer i timen uavbrutt til sistemann stuper. Personen som står igjen til slutt er naturligvis vinneren.

Løpet starter midt i Stockholm og strekker seg sørover mot Linköping. Foran i feltet ligger en sykkel og passer tempoet, mens bakerst kjører bil med toalett på hengeren. Hvis deltakere går fortere enn fem klilometer blir man disket. Samme skjer hvis man havner bak do-bilen. Den norske deltakeren Joachim Henstad er mest redd for gnagsår.

To lag sokker
- Det er det jeg frykter mest, så jeg har to lag sokker på meg. Det skal visstnok hjelpe, sier Henstad til DN Aktiv.

Han har aldri vært med på noe lignende, men stiller i år sammen med tre kollegaer fra det svenske selskapet Funka Nu.

 

- Denne konkurransen synes jeg virker festlig. Det har ingenting med hastighet å gjøre, kun hvor lenge du holder ut. Det er heller ikke mulighet for små pauser, annet enn hvis du må på do.

Det var i 2009 Fotrally startet opp. Den gang stilte kun to personer. I år er 161 forhåndspåmeldt. Vinneren i fjor gikk over 33 timer i strekk, dvs nesten 17 mil.

Satser på ett døgn
Joachim Henstad har mål om å gå i 24 timer eller mer.

- Klarer man ett døgn får man en Fotrally-tskjorte som vuiser at man har holdt ut så lenge. I tillegg håper jeg å gå så lenge at jeg slipper å booke meg inn på hotell før reisen tilbake til Norge, sier han.

 

Har du et triks for å holde deg våken?

- Koffeintabletter og rikelig med drikke. Men det er føttene som først kommer til å streike tror jeg.

Arrangøren har fått flere henvendelser fra utenlandske deltakere som vil starte opp tilsvarende arrangemnt hjemme.

- Det hender veldig mye nå, og sprer seg utover. Det er enorm interesse rundt dette, sier Pontus Kylberg som er konkurransens initiativtager.

Han sier flere gode ultraløpere har prøvd seg på det de tror er en lett konkurranseform.

- Mange er litt vel tøffe før start og tror de kan holde det gående flere døgn. Men alle som er med blir overrasket over hvor hardt det er, sier han.

I tillegg til norske og svenske deltakere er Finland, Nederland, Danmark og England også representert på startlistene.

Konkurransen har forøvrig hentet inspirasjonen fra Stephen Kings bok "The Long walk".

Her er video fra fjorårets arrangement.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.