Mens det meldes om lite snø i de sentrale fjellområdene i Sør-Norge, og fjellskipåsken står i fare for mange, kan arrangøren av Skarverennet berolige de 12.220 deltagerne.

Halvannen meter
- Nei, vi er ikke bekymret. Det er masse snø her, 140-180 centimeter på flatmark, sier løypesjef Uthus.

Området ligger akkurat langt nok vest til at det har fått med seg den gode snøvinteren.

- Så fort du kommer over mot Hemsedal og Lærdal er det mindre snø. På Finse er det enormt, og vest for vannskillet blir det skiføre langt utover våren, sier Uthus som nettopp har vært ute å ”staket” ut årets trasé.

- En måned før Skarven får vi grovtråkke traseen, og stake ut den optimale linjen. Det er ikke satt spor, det gjør vi rett før rennet, forteller han.

Jakter bilpremie
Det 38-kilometer lange rennet arrangeres 30.april og er blitt den store og avsluttende feiringen av skisesongen for verdenseliten og mosjonistene. Nytt i år er jaktstarten der kvinneklassen får et forsprang på herrene. I premiepotten ligger 100 000 kroner å venter - samt et års fri bruk av en valgfri Subaru - på den som krysser målstreken først.

Les også: Får alle gutta etter seg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.