Kvinneklassen kommer til å starte litt før mennene, men ingen vet foreløpig hvor stort forsprang kvinnene får. Det kommer ikke juryen til å bestemme før fredag.

Den første løperen som kommer i mål, vinner rennet uansett klasse. Premien er på 100.000 kroner, og i tillegg får vinneren disponere en helt ny bil i ett år framover.

Også flere av de aller beste skiskytterne stiller til start i Skarverennet 30. april. Tarjei Bø er på startstrek og mange tror kampen om seieren kommer til å stå mellom Bø, Petter Northug, fjorårsvinner Curdin Perl fra Sveits samt Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Kritikk i fjor
Rennet, som arrangeres av Geilo IL, fikk ifjor kritikk for å ha gitt en bil i spurtpris til beste løper, som i fjor ble Petter Northug,

Les også: Kritisk for påskeføret

Skarverennet arrangeres for 38. gang. Årlig går over 12.000 skientusiaster den 38 kilometer lange distansen fra Finse til Ustaoset. og markerer den endelige avslutningen på skisesongen.

Siden 2006 er prisen for et startnummer mer enn fordoblet.

God butikk
Skarverennet har normalt vært god butikk for arrangørene, og ifjor satt Geilo IL igjen med et overskudd på seks millioner kroner, før administrasjonens utgiftene er trukket fra.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Klar for superduell på Norefjell</b>

<b>Lukter på svenske penger</b>

<b>Gullhåpets favorittsted</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Få tilpasset treningsprogram i DN Aktiv klubb