– Hva ble vinnertiden?

Fast-gründer John Markus Lervik er nå konsulent og nærmest profesjonell mosjonist, går i mål 23 minutter og 19 sekunder etter vinner Jørgen Aukland, men er ikke helt fornøyd med tiden.

– Turen var fin, men det gikk for sakte, mener han.

Dårlig kondis?

I motsetning til de beste, valgte han festesmøring under skiene, men skylder på «dårlig kondis» fremfor manglende glid.

Det med kondisjonen kan vel diskuteres. Nedenfor er klatretidene opp den siste motbakken i Marcialonga.

1. AUKLAND Jorgen 1975 OSLO NORVEGIA 9.05,5
2. AUKLAND Anders 1972 LOMMEDALEN NORVEGIA 9.06,6
........
20. NORTHUG Petter Jr. 1986 MERAKER NORVEGIA 10.20,7
38. OESTENSEN Simen 1984 HOSLE NORVEGIA 11.17,0 (Tidligere landslagsløper)
39. LERVIK John Markus 1969 ASKER NORVEGIA 11.19,5
40. AASEN OUREN Geir Ludvig 1974 VINGROM NORVEGIA 11.22,1 (Tidligere landslagsløper)

(Lervik har den 39. beste tiden opp den tøffe bakken)

Trener 500 timer i året
Lervik sier han trener «pluss/minus ti timer i uken», det vil si rundt 500 timer i året. Landslagsløper Petter Northug, som i går kom i mål drøyt 20 minutter før 42-åringen, har ifølge pressetalsmanns Otto Ulseth et treningsår på 800 timer. Før 70 kilometer lange Marcialonga har staketreningen fått prioritet. Med 8 og 12 minutters stakeintervaller gikk han i går inn på tiden 3.18.57.

Det viktigste ikke å vinne..
Lervik er ikke den eneste supermosjonisten som brukte Marcialonga til å måle krefter mot toppløpere som Aukland-brødrene og Petter Northug. I timene etter at Jørgen Aukland fikk blomsterkransen rundt halsen og tonene fra damenes premieseremoni ebbet ut, gled svette finans- og næringslivsledere lettet i mål, de fleste med det samme spørsmålet i det de krysset målstreken: «Hva ble vinnertiden?»

Blant dem var Lars Bjørn Thoresen, administrerende direktør og partner i Verdane Kapital. Men Thoresen hadde også et tilleggsmål:

– Det viktigste er jo å slå Sverre.

Sverre Skogen, administrerende direktør i AGR-gruppen, så oppsiktsvekkende opplagt ut da han gikk i mål, og forklarte at eliten nok har større evne til å ta seg helt ut enn «oss andre». Han kom i mål på 3.46, 51 minutter etter Jørgen Aukland. Skogen slo dermed Thoresen, som gikk i mål på 3.48, med fattige to minutter.

Estatia-direktør og investor Christian Wessel hang på stavene og var usikker på om han hadde slått partner Petter Mannsverk Andresen i MarchFirst, noe som før start var målsetningen.

– Det hadde nesten vært fint om jeg ikke gjorde det, det ville betydd at han har trent litt mer, sa Wessel.



Frykter fjernkontrollen

Investeringsdirektør Ole Andreas Halvorsen i Viking Global Investors gikk som vanlig fort på ski, men ønsket ikke å diskutere kjensgjerningen med DN. Styreleder Ragnar Horn i RS Platou syntes også målpassering i Marcialonga var et dårlig tidspunkt å snakke med finanspressen på, men fikk skryt i målområdet.

– Du var sterk i bakken Ragnar.

Det var det ikke alle som var. Om lidelsene i bakken øker proporsjonalt med tallet på startnummeret skal være usagt, men ut fra en del stilarter å dømme gikk de tre siste kilometerne på våt kunstsnø tungt for mange. Å gå med blanke ski var neppe noe frivillig valg.

– Steinhardt. Du må være Jørgen Aukland eller en av spesialistene for å komme opp uten smøring, konstaterer Svein Stenert (49), lege og mosjonist. Han sier han trener først og fremst trener for å unngå zappingen foran tv om kvelden.

– Det er i den bakken du angrer på at du ikke trente litt mer i høst.

 



Les flere treningssaker fra DN Aktiv

<b>Råsterk i Marcialonga – "pingle" i styrkerommet</b>

Northug knust i Marcialonga (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.