Bare 160 deltakere får lov til å fullføre Norseman helt opp til Gaustatoppen på grunn av kapasitetsproblemer.

Debutanten Marit Storeng kom rundt 10 plasser lenger ned sist lørdag.

- Litt bittert, innrømmer hun.

Norseman-deltakerne må gjennom 3,8 kilometer fjordsvømming, 18 mil på sykkel - toppet av en maraton opp til mål på Gaustatoppen. Det gjør Norseman til en av verdens desidert hardeste triathlons.

- Jeg brukte altfor lang tid på syklingen. Bakkene var j..... bratte! Så harde bakker var jeg ikke forberedt på. Ryggen slo seg vrang, og jeg måtte av sykkelen flere ganger, sier Storeng.

Da hun løp ut av den siste skiftesonen og startet på maratonen, lå hun som nummer 180.

Se bildeserie:

- Jeg var utrolig skuffet og ordentlig nedfor da. Samtidig fikk jeg vite at mange foran meg slet og at jeg hadde muligheter til å passere en del deltakere - men det gikk akkurat ikke, sier Marit Storeng.

Til pers igjen neste år
Hun meldte seg på Norseman som en slags "hevnaksjon" etter å ha punktert i sykkelrittet Trondheim-Oslo ifjor og havnet flere timer bak lagkameratene sine.

- Første del av hevnen gikk som planlagt, da jeg syklet Trondheim-Oslo igjen i år på 16.12. Men Norseman bommet jeg jo litt på, siden jeg ikke fikk fullføre helt opp til Gaustatoppen, så nå må jeg prøve igjen neste år. Hadde jeg fullført på samme tid ifjor, hadde jeg kommet blant de 160, sier Storeng.

Ti timer i uken
Hun meldte seg på Norseman ifjor høst og har trent målrettet det siste året, med rundt ti timer i uken fordelt på fem økter.

- Men man aner jo ikke helt hva man går til. Det handler om å disponere kreftene riktig og vite hvor grensene går, sier hun.

Allerede dagen etter føltes kroppen fin.

- Jeg fikk jo ikke konkurrere opp til Gaustatoppen, derfor gikk jeg dit opp på egenhånd på søndag.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Se også smakebiter fra konkurransen på video:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.