Det er ikke lenger nok å satse på topplasseringer i elitelangrenn. Nå ønsker det private langrennslaget Team Norgeshus å ha med seg de beste mosjonistene i alderen 30-60 år fra Birkebeinerrennet med på laget.

Løpere i alle aldre
- Det er fascinerende å se hvordan de fem-seks beste i de forskjellige klassene i Birken klarer å bli så gode, sier Emil Søbak Gundersen til DN Aktiv.

Han har drevet privatlaget Team Norgeshus i flere år, og har nå bestemt seg for å utvide stallen med det han kaller supermosjonistene, i tillegg til det unge toppsatsningsprosjektet med blant andre juniorverdensmester (stafett) fra i fjor Erik Bergfall Brovold, og Petter S. Skinstad som er sønn av langrennssjef Åge Skinstad.

Resultatbasert prosjekt
- Toppidrettsutøvere har det utrolig godt, de kan stort sett kun konsentrere seg om treningen. Disse folka kombinerer 100% jobb med trening og familieliv og går styggfort på ski. Jeg tror vi har mye å lære av hvordan man legger opp dagen og prioriterer, forteller Gundersen.

 

Han legger til at hovedintensjonen med satsingen er å få flest mulig pallplasseringer i Birken.

- Vi er på jakt etter de beste løperne i aldersgruppen 35 - 60 år som kommer til å få oppfølging på lik linje med de nåværende løperne. Våre samarbeidspartnere er fullt med på laget og eventuelle løpere vil få en del utstyr som en del av vår satsningspakke. Det blir 8-10 samlingsdøgn i året, presiserer han.

- Gøy
Nils Marius Otterstad har bygd opp det anerkjente privatlaget Team Xtra Personell. Han synes det er positivt at det blir satset på langløp, men uttrykker likevel en viss bekymring for at skille mellom mosjons- og toppidrett svinner hen.

- Det høres gøy ut, men jeg håper de klarer å skille mellom toppidrett og mosjonsidrett, og ikke lar mosjonistene få for mye oppmerksomhet.

Team Xtra personell har fra før også et mosjonsteam, men av helt andre dimensjoner enn det forestående resultatprosjektet til Team Norgeshus.

- Hos oss er det en helt uformell tone blant mosjonistene. Det er viktig at disse ikke skal ”være” toppidrettsutøvere, sier Otterstad som presiserer at han ønsker all nytenkning velkommen i langløpssirkuset.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Slakter nordmenns løpeteknikk</b>

<b>- Det er så utrolig bittert</b>

<b>- Sjokkert over pågang fra Birken-løpere</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv klubb