EIDFJORD: Ifjor ble det svømmedrama i Norseman. På årets første dag av jubileumsarrangementet var det derimot blikkstille på fjorden, til tross for iskalde 13,4 grader.

- I dag var både svømmetidene og sykkeltidene gode. Det var ganske tåkete på Hardangervidda, men god medvind. Dermed fikk vi en perfekt åpning på Norseman dette året, sier pressekontakt Dag Oliver til DN Aktiv.

Arnaud Epp fra Frankrike ledet fra start til mål og nådde Gaustatoppen etter 11 timer og 37 minutter.

Norske Per Øyvind Alvim havnet på andreplass på tiden 11.52, mens Øyvind Slørdahl ble nummer tre.

Tyske Julia Nikolopoulos vant dameklassen på ny rekordtid: 13.00.27. Beste norske kvinne ble Ingrid Lorvik på 13.02.

Linni Tiller (52), som DN Aktiv skrev om torsdag denne uken, satte ny personlig rekord og nådde målet om det sorte trøya på tiden 14.41.

Les saken: - Trenger ikke være superegoist

- Jeg hadde en helt optimal dag. Ingen tekniske problemer, og kroppen var helt fin, sier hun til DN Aktiv.

Svømmetreningen rundt Kalvøya har tydeligvis vært gull verdt, for Tiller fulgte planen og hoppet ut i fjorden først for å få en god posisjon før startskuddet gikk. Det resulterte i en sterk svømmetid, og Tiller var blant de første av kvinnene som steg opp av vannet.

 

- Det verste i dag var nok nedoverbakkene på sykkel. Motbakkene liker jeg, sier Tiller, som synes at forholdene var perfekte.

- Det var ikke vått og vi fikk medvind på sykkel over vidda, sier en strålende fornøyd Linni Tiller fra toppen av Gaustatoppen sent lørdag ettermiddag.

Lørdagen var ikke helt uten drama: En kvinnelig deltaker var uoppmerksom, gikk over autovernet og havnet i grøfta på Hardangervidda. Men Oliver forteller at skadene heldigvis ikke var alvorlige.

- Hun fikk et slag i skulderen, fikk legehjelp raskt og ble fraktet til Haukeland sykehus med ambulansehelikopter, men det skal stå bra til med henne, sier han.

Søndag går selve jubileums-Norseman av stabelen og det er varslet fint vær og mange sultne deltakere på startstreken. Dag Oliver krysser fingrene for gode tider og mindre dramatikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.