Det kommer kanskje ikke som stor overraskelse, men en ny studie publisert i tidsskriftet Perceptual and Motor Skills viser at menn føler løpingen går lettere med kvinnelige tilskuere.

Det er britiske forskere fra Wellesley College som undersøkte effekten av å innføre enten en mannlig eller kvinnelig observatør mens ti moderat aktive menn ble bedt om å gjennomføre tre 20 minutters drag i moderat tempo - 60 prosent av maksimal kapasitet. Hver deltaker gjennomførte tre forsøk i tilfeldig rekkefølge: En runde med kvinnelig observatør, en med mannlig observatør, og en kontrollrunde uten kontrollør. Alel omgangene i samme tempo på tredemøllen. Deltakerne ble målt for oppfattet anstrengelse (RPE - en er en subjektiv følelse av hvor tungt noe føles).

Kvinnelig observatør forårsaket en signifikant reduksjon i RPE, mens mannlig observatør forårsaket en betydelig økning i RPE sammenlignet med kontrollstudien.

Det ble konkludert med at det er en sosial, mellommenneskelig, psykologisk dimensjon til RPE under trening.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.