Gründeren av Danmarks desidert største treningssenterkjede Fitness World selger storparten av sitt livsverk til det norske oppkjøpsfondet FSN Capital, skriver business.dk.

Prisen kan ifølge avisen bli opp mot 2,5 milliarder danske kroner, tilsvarende rundt 2,8 milliarder norske kroner. Gründer Henrik Rossing, som startet opp virksomheten i 2005, blir dermed nytt medlem av den danske milliardærklubben.

- Det er vemodig å selge virksomheten. Det er ikke bare pengene som har avgjort det. Vi mener at vi har funnet de rette til - sammen med oss - å drive virksomheten i fremtiden, sier Rossing til avisen.

Rossing vil imidlertid sammen med en rekke ansatte beholde noen aksjer i treningskjeden.

- Fantastisk selskap

Fitness World har 152 sentre og 450.000 medlemmer. Totalt er 780.000 dansker medlemmer i et kommersielt treningssenter, slik at Fitness World har en markedandel på nesten 58 prosent.

 

Kjeden har også fem sentre i Polen og har totalt rundt 3300 ansatte.

Siden 2010 har Fitness World nesten doblet omsetningen til oppunder én milliard danske kroner, blant annet ved en rekke oppkjøp i tillegg til at flere konkurrenter har falt fra i konkurransen.

- Det er et fantastisk selskap, som har blitt markedsleder. Vi ser at på selskapets neste reise vil det bli litt mer komplekst. Virksomheten blir større og vi begynner å trå utover Danmarks grenser, sier partner Thomas Broe-Andersen i FSN Capital til business.dk.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Vi er de feiteste og de minst aktive
 

Treningstopper dopingdømt