En norsk skoleklasse løper som gale på stranden i feriebyen Sanur på Bali. Pushups, TRX-øvelser, burpeys og kettlebells trenes i alle mulige varianter, mens turister og lokale indonesiere stiller seg opp langs strandpromenaden for å se. I 30 minutter presser de kroppene til det ytterste.

– Det er herlig å se at dere gir alt, applauderer Hallvar Waage.

Han er akademisk koordinator for Active Educations undervisning på Bali. Den private skolen med undervisningsfilialer i Brasil, Florida, Chamonix, Oslo og Bali omsetter for over 20 millioner kroner årlig og har 350 studenter per semester. Flest trekker til Bali. Skolen er en av Norges største utdanningsinstitusjoner for personlige trenere.

Opplevelse
Anne Wøllo (26) fra Hemsedal var ferdigutdannet logoped da hun kom til øya. Når hun reiser hjem, etter tre og en halv måneds skolegang, starter hun rett i jobb som personlig trener i Bergen.

– Jeg så på dette som et avbrekk før jeg skulle ut i jobb. Det er jo mye mer inspirerende å løpe intervaller på stranden her enn på en tredemølle i Norge, sier Wøllo. Hun er omgitt av mennesker som er opptatt av helse og trening 24 timer i døgnet.

 

– Det er mange personlig trenerutdannelser i Norge, men nordmenn vil ha en opplevelse i tillegg. Her på Bali kan studentene ta en fullverdig personlig trenerutdannelse samtidig som de får reist litt. Men vi er klare på at hvis du ikke kommer hit for å studere, er ikke vi den riktige aktøren, sier Hallvar Waage fra sitt kontor like ved strandkanten i Sanur.

På veggen bak ham henger en reklameplakat for Active Education med påskriften «Surf verdens beste bølger på Bali». Ferieøya er kjent som et mekka for både surfing, solferier og hard festing. Med to til fire timer undervisning daglig har studentene nok av tid til egentrening og private hobbyer under oppholdet.

Ikke latmannsliv
– Godt studiemiljø i kombinasjon med at studentene får internasjonale impulser og perspektiver gjør at de som kommer hjem fra Bali, har minst like stor kompetanse som dem som har studert i Oslo. Det er et spark på leggen til den som tror det å reise til Bali er å ligge på stranden, padle ut på et surfebrett og drikke Bintang under en palme, sier studieleder Ola Furseth.

 

- Mer enn Syden
Etter å ha jobbet som serviceleder og spinninginstruktør hos Elixia ønsket Camilla Rødde (24) å lære mer om trening. Derfor kom hun til Bali for å bli personlig trener. Allerede før hun reiser herfra, har hun fått tilbud om jobb som daglig leder på et treningssenter.

– Hadde jeg studert i Norge, måtte jeg jobbet full tid ved siden av skolegangen. Ved å reise til Bali fikk jeg muligheten til å koble helt av fra jobben mens jeg studerer, sier Rødde

– Her trenger du ikke gå lenger enn ut av døren når du skal trene, sier hun.












Les sak om surfing i Norge: Polarbølger i verdensklasse

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.