Studier fra USA viser at bosted og nærhet tilparker og tilgang til sunn mat, betyr mye for beboernes sunnhet og vekt. Forskerne fant at barn som bor i nabolag med såkalt gunstige nabolagsmiljø har 59 prosent lavere risiko for å bli overvektige.

Barn som bor i områder der det er dårlig tilrettelagt for fysisk aktivitet og med lite positivt "ernæringsmiljø" har dobbelt så høy forekomst av fedme sammenlignet med barn som har god tilgang på det samme, ifølge undersøkelsen som er publisert i siste nummer av American Journal of Preventive Medicine

- Våre data viser hvor viktig det er å skape nærmiljøer som legger til rette for fysisk aktivitet og gir muligheter for sunn ernæring, sier professor Brian Saelens ved Seattle Children's Research Institute.

Tidligere undersøkelser har vist at de som bor 300 meter eller nærmere en park eller grøntområde, er sprekere enn dem som bor en kilometer unna.

Personer som bor innenfor 300-metersgrensen er mer fysisk aktive, tynnere, mindre stresset, har færre smerter, færre psykiske problemer og fungerer bedre sosialt enn de som bor én kilometer eller mer fra naturen.

Les mer:

700 meter avgjør formen din

Slik holder du deg sprek hele livet

Test din nye makspuls på 1-2-3 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.