Ekstremutgaven av Birkebeienerrittet, Ultra-Birken, går på populære turstier i fjellet nær Lillehammer. SVs Anne-Britt Sandvik reagerer sterkt på trasevalget.

-Skader naturen
- Jeg er rasende. Sykling på disse populære turstiene, vil gjøre stor skade på naturen, sier en opprørt SV-politiker til NRK.

500 syklister skal delta i Ultra-Birken, som er et ekstratilbud til dem som ikke synes selve Birkebeinerrittet verken er langt eller tøft nok.

Tøff løype
Løypa er hele 112 kilometer, og går på godt besøkte turstier over Lunkefjell og Nevelfjell. HER ser du løyeprofilen på Ultra-Birken

Daglig leder i Birkebeinerrittet, Tone Lien, avviser kritikken og sier til NRK at de gjør alt de kan for å ta vare på naturen.

Værmeldingene tyder på mye nedbør og "møkkaføre" som i fjor

Les også: Vil ha forbud mot labbing i løypene

Helt OK med møkkavær

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i god form med treningsklubben Flytsonen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.