- Ja, interessen er enorm, sier Kari Syrdalen Skjæggestad, som er ansvarlig for langrennsaktivitetene i Skiforeningen.

Mange kurs fulle
600 voksne har allerede meldt seg på kurs, og det er nesten dobbelt så mange som på samme tid i fjor.

I fjor var det hele 7413 barn på kurs gjennom Skiforeningen.

- Vi kjører de første ordinære kursene i januar. Det er få plasser igjen på kurs før 20. februar, sier Syrdalen Skjæggestad.

Skiforeningen kjører helgekurs på Skeikampen denne uken, og der er det fullt for lenge siden.

- Men vi har noen ledige plasser på et kurs i Oslo i romjulen, sier Kari Syrdalen Skjæggestad.

- Flyte på skiene
Flere privatpersoner er inne på skikursmarkedet. Gjennom Learn2ski har tidligere juniorverdensmester Siri Halle (39) et nettverk av instruktører flere steder i Norge.

Halle begynte med skikurs i fjor. Hun har mål om å selge 2500 kurs i løpet av vinteren, fem ganger så mye som sist vinter.

- Trenger vi egentlig kurs for å gå på ski?

- Du får mer skiglede når teknikken sitter. Det handler om å flyte på skiene og bruke mindre krefter, sier Halle, som kjører sesongens første kurs på Beitostølen kommende helg.

Timing av fraspark
- Hva skal vi legge vekt på for å gå bedre teknisk?

- Timing av frasparket er sentralt. Mange setter ned skiene for tidlig. I tillegg handler det mye om å være ledig i overkroppen og komme opp med hoftene, sier Halle.

- Hvor mye raskere går du med god teknikk?

- I Vasaloppet vil du fort gå 30-60 minutter raskere hvis du er god på dobbelttak med fraspark. Jeg greide selv merket i Birken i 2003 mens jeg røkte og hadde en dårlig motor, så skiteknikken betyr veldig mye, sier Siri Halle.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik får du ski med superglid

Ny studie: 4 minutter hardtrening er nok

Kom i form med Flytsonen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.