Bjørn Dæhlie var gullgrossist i sporet, og gjør knallsuksess i business. Fra 2008 til 2009 økte han formuen sin fra 29 millioner til hele 274,5 millioner kroner.

Klær og eiendom
Dæhlie har gjort suksess med egen kleskolleksjon, og har de siste årene satset sterkt på eiendom.

Gjennom eget investeringsselskap, Anaxo Capital as, bestemte han seg ved årsskiftet for å investere 150 millioner kroner i aksjer og fond,

Les også: Dæhlies aksjestrategi

Ligningstallene hans i 2008 var misvisende, men uansett slår han sin gamle kollega fra 90-tallet, Vegard Ulvang, ned i støvlene på formuetoppen. Ulvang har en formue på nesten 32 millioner og ligger i samme sjikt som snowboardkjører Terje Håkonsen.

Kjetil Andre Aamodt har konkonkurrert om alt mellom himmel og jord med kompisen Lasse Kjus, og setter også Kjus på plass i denne konkurransen med en formue på 18 millioner kroner. Kjus har 10 millioner i formue.

Northug millionmann
Noen av dagens topputøvere tjener også godt på idretten sin. Petter Northug hadde en netto inntekt på drøye 2 millioner i fjor. Northug hadde ved årsskiftet en formue på nesten 6 millioner kroner.

Marit Bjørgen står med mer beskjedne 199.376 kroner i netto inntekt, men har en pen formue på 4,2 millioner.

Bjørn Maaseide hadde et veldig godt businessår i 2009, og kunne bokføre 8.5 millioner i nettoinntekt.

Gode fotballønninger
Tallene for A-landslaget i fotball er ufullstendige, men gir allikevel en pekepinn på at de beste spillerne har lukrative kontrakter.

Steffen Iversen (Rosenborg) topper den «hjemlige» inntektslisten med 5.097.778 kroner, med spisskollega Rade Prica noen få tusenlapper bak. Bak ham følger Rune Almenning Jarstein (2.068.922) og Erik Huseklepp (2.062.408).

Hele 10 RBK-spillere hadde en netto inntekt på over 2 millioner kroner. Listen ligger her hos NRK Trøndelag.

Hangeland tjente 18 mill
Fulham-proff Brede Hangeland har gjort detmeget bra etter at han ble proff utenlands. Han er oppført med 17.884.967 millioner kroner i inntekt, skriver ntb.

Landslagssjef Egil Olsen hadde 3.164.323 kroner i nettoinntekt for skatteåret 2009. Rosenborg-trener Nils Arne Eggen tjente "bare" en tredel i forhold til Drillo.

Møbel-Martin doblet
Vålerenga-trener Martin Andresen er en rik mann takket være eierforholet i Skeidar. Formuen på 22,5 millioner kroner er dobbelt så stor som året før.







Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med Flytsonen