Gjennomfører de på 40 dager må de løpe halvannen maraton hver eneste dag.

- Jeg har aldri vært i nærheten av å gjøre noe slikt, men nå er vi godt forberedt og gleder oss bare til å komme i gang, sier Erik Nossum (56).

252 mil
Nossum er aktiv i ultraløper og har gjennomført en rekke langløp. Torsdag 1. juli klokken 1000 starter han på Nordkappmonumentet sammen med nederlandske Peter Rietveld (52), som blant annet er er nederlandsk mester i ultraløp. Målgang er ved Lindesnes fyr 9. august.

Mange har gått og og syklet ekstremdistanse på 2521 kilometer, men ingen har tidligere løpt den.

6 minutter på kilometeren
- Vi legger opp til en kilometertid på 6 minutter. I starten er det viktig å legge seg litt lavere og ikke bli fristet til å løpe noe ekstra selv om man føler seg pigg, sier Erik Nossum

- Hva er drivkraften?

- Det handler om å overskride grenser. Vi mennesker er skapt for å løpe fra naturens side, og når du har løpt en del skjønner du at er laget for aktivitet. Dessuten opplever vi veldig mye på disse langløpene, sier Erik Nossum.

Gryn og saft
Ernæring er spesielt viktig på så ekstreme løp. For Nossum og Rietveld går det i en blanding av havregryn og blåbærsaft eller solbærsaft for hver tiende kilometer.

- Hvor sikre er dere å på greie dette?

- Sikre er vi aldri, men vi er nødt til å tro på dette og bruke all vår erf#229. Vi har en meget god plan og er optimister, sier Erik Nossum

Her kan du følge Erik Nossum og Peter Rietveld underveis og se hvordan de liggeran i forhold til skjemaet som er på 63 kilometer daglig.



Les mer på Langrenn.com: Løper seg i form til skisesongen

- Gud bedre, mannen var gal(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bli medlem av Flytsonen