- Det er bare å konstatere at det går feil vei, sier Jens Arne Svartedal (35) med et smil til DN Aktiv.

Han er en av Norges beste skiløpere gjennom tidene. I helgen gikk han turrennet Vester-Gyllen der han konkurrerte mot godt trente mosjonister. Han ble meget imponert over nivået.

 

- Mange går utrolig fort. Man skulle tro at jeg som har gått langrenn i så mange år, og har teknikk og godt skiutstyr, ikke skulle ha noe problem med å henge med i toppen av slike renn, men nei da..

- Slet oppover

Motbakkene var desisdert verst mener 35-åringen.

- Inn i bakkene var det jevn og fin fart, men så ble det verre. Det er helt tydelig at O2-opptaket ikke er som det var, sier han til DN Aktiv.

<b>Disse vant helgens turrenn</b>

I fjor gikk han også Vester-Gyllen, men opplevelsen var en annen da.

- Jeg gikk ti minutter raskere i fjor, og at formen er helt klart blitt dårligere. Jeg føler meg ikke pill råtten, men merker at det er tyngre å gå på ski nå enn det har vært, sier Svartedal.

 

Formen forvinner fort
Den tidligere verdensmesteren hevdet seg riktignok godt, og ble nummer fem – 8,30 minutter bak vinneren. Både foran og bak ham på resultatlisten er mosjonister som ikke har vært i nærheten den tidligere landslagsløperens nivå. Svartedal tar det med et smil.

- Det viser hvor viktig det er å trene. Det er lite som skal til for at formen forsvinner. Nå er jeg bare glad i å være ute og jeg synes det er moro å konkurrere, men jeg kjenner flere som ikke hadde taklet å bli slått av mosjonister særlig godt, sier Svartedal som trener 3-5 timer i uken, har full jobb og små barn.

Lysten til å trene er der, men tiden strekker ikke til mener han. Svartedal prøver seg igjen senere i vinter, og snuser litt på Holmenkollen Skimaraton.

- Det er fantastisk gøy å gå slike turrenn som jeg aldri har vært med på før. Skal prøve meg litt i forskjellige renn på Østlandet denne vinteren. Men uten å trene skikkelig har jeg ikke sjans til å henge med i toppen.



Les også:- Northug sjanseløs i Marcialonga

Mosjonist hadde nesten like høyt O2-opptak som Bjørgen

- Bedre å lukte gammel svette, enn gammel fyll! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.