- Man blir ikke bedre leder av å trene, men jeg tør påstå at man blir et bedre menneske, får mer energi og større kapasitet, sier Trond Mellingsæter (46) til Dagens Næringsliv.

- Og det er vel ingen ulempe for en leder, legger han til.

- Blir ikke bedre ledere
Styreleder i SuperOffice, Une Amundsen, fyrte i tirsdagens DN løs mot sjefer som snakker mye om trening og tror det gjør dem til bedre ledere.

"Ikke et vondt ord om dem som trener. De må gjerne trene seks ganger om dagen og delta i så mange prestisjefylte løp de vil for meg. Men de må slutte å innbille seg selv og andre at de blir gode ledere av treningen. Det er ikke sant" skrev Amundsen.

Færre sene middager
Trond Mellingsæter sier han ikke innbiller seg noe som helst. Han liker bare å trene.

- Det har blitt litt færre sene middager. Men det er bedre å lukte gammel svette, enn gammel fyll, har jeg funnet ut, sier han.

- Jeg jobber mye og har svært lange dager. For meg er det lettere å ha lange dager på jobben når jeg også trener.

 

Mellingsæter forstår riktignok at enkelte blir provosert over skrytende menn i tights og svettebånd.

- Hvis man skaper en machokultur så blir det galt. Det må være rom for all type trening og på alle nivåer.

Stilte i NYC marathon
- Blir det snakket mye om trening på jobben?

- Det er klart det blir noe, men det meste er forbundet mot store konkurranser som en maraton eller et skirenn, og det er positivt at bedriften samles på en slik måte, sier Mellingsæter som da han snakket med DN nettopp hadde landet i Norge etter en svipptur til New York.

- Jeg løp NYC Marathon og det er noe av det flotteste jeg har gjort. Du står på start, Frank Sinatras ”New York, New York” spilles over høytaleranlegget, været er skarpt og fint og du skuer ut over byen – det er magisk, sier han.

Banksjefen sier konkurranser er ren bonus. 46-åringen gjør unna all trening før han går på jobb. Dette går ikke på bekostning av noe hevder han.

- Vi må ikke trekke noen konklusjoner, men jeg synes det blir feil å koble trening mot lederskap.

- Trening er jo kun en interesse noen av oss har, sier Trond Mellingsæter



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Birkentopp gikk på en smell i New York

<b>Derfor rakk de ikke Birken-påmeldingen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mosjonist hadde nesten like høyt O2-opptak som Bjørgen

Kom i form med DN Aktivklubb