Skal du gå Birkebeinerrennet, Grenaderen, Skarverennet, Holmenkollen skimaraton eller et av de mange andre turrennene i vinter, er du også opptatt av å ha de riktige skiene.

Trenger du tre fire par i skistallen for å kunne prestere optimalt, eller holder det med en modell som kan brukes på alle fører?

Treningsmagasinet.no har sett på hvilke modeller som finnes på markedet og hva som kan passe til deg.

Fungerer til mange føreforhold
For å oppnå den gode skiopplevelsen er utstyr viktig. Men ikke alle er sikre på hvilken type langrennski de bør velge for sitt nivå og bruksområde. Odd Jensen (67) har egentlig gått av med pensjon, men jobber tre ganger i uka hos Milsluker’n Sport ved Ullevaal Stadion.

Han har lang erf#229 innen langrenn, og slik forklarer han kjennetegnene for de vanligste langrennstypene cold, zero, plus og nanogrip:

- Cold-ski passer best for faste og fine skispor med forhold fra -minus 2 grader eller mer. Skiene kjennetegnes med lang og lav spennkurve for å oppnå mest mulig kontakt med snøen. Med Cold-ski skal det være enkelt å få feste under kalde forhold.

- Zero rubbeski er smørefrie ski med gummibelagt sålemateriale i festesonen for å gi et godt feste rundt 0 grader. Skiene gir godt feste på snø og slaps uten bruk av smøring. Under sålen er det et parti som ikke skal smøres, men rubbes med sandpapir.

- Plus-ski har lang og flat spennkurve som Cold-ski. Skiene kjennetegnes med sprikende tupp og bakski. Plus-ski fungerer optimalt fra minus 5 grader og varmere.

- Nanogrip leveres av Peltonen og er en helt ny generasjon smørefrie turski. Nanogrip er et syntetisk og flytende materiale som er fabrikkpåført og lagt på hele skiens såle. Dette er ski for personer med fokus på det enkle, og som ikke vil bruke mange timer i smøreboden.

På treningsmagasinet.no kan du lese hele artikkelen, og se hva Milsluker'n, Oslo Sportslager og Bjørn Myhre Sport mener om skivalg.

Se også hvilke racingski som er mest solgt i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik får du superski

Vær-Siri tenner på Birken

Kom i form med treningsklubben DN Aktiv