- Alle har tid til å trene. Det krever bare prioritering og god planlegging, sier professor Kari Bø ved Norges Idrettshøgskole (NIH)

Trening et ”must”
Hun har følgende råd til dem som trenger trenings-starthjelp:

1.Bestem deg for 30 minutter daglig mosjon/trening

2.Se på trening som noe du MÅ gjøre

3.Planlegg uken og sett av tid til å trene

4.Velg en treningsform som du liker

Kari Bø synes august er en perfekt måned for å komme i gang med trening:

- Vi må slutte å si ”kanskje” og ”hvis jeg har tid” når det er snakk om trening. Trening er lett å velge bort for mange, men det må i stedet prioriteres og settes på ”må-lista”, sier Bø.

30 minutter om dagen
- Døgnet består av 48 halvtimer, og alle greier å bruke en av disse på trening. Det handler om å bestemme seg og komme seg ut, sier Kari Bø.

I treningsklubben Flytsonen får du gode tips og fine øvelser for "30 minutter om dagen"

Bø anbefaler hurtig gange som en fin start for de som ikke er aktive fra før:

- Det er bare å ta på seg gode sko og komme seg ut. Bestem deg for å gå hurtig 15 minutter, og så tilbake. Da har du de 30 minuttene med fysisk aktivitet inne. Bakker er fint, for det er nødvendig å få opp pusten og bli svett, sier hun.

Sykling og svømming
Bø synes sykling og svømming er spesielt gode treningsformer å starte med, blant annet fordi det er lite belastende for skjelettet og gir få skader.

- Hvorfor er 30 prosent helt inaktive hvis det er så lett som du sier?

-Man må lære og kjenne hvor godt det er å trene, hvor godt det også gjør for det mentale og gir overskudd i hverdagen. Det er et hav av muligheter og treningsformer å velge blant. Det kan også være lurt å gjøre avtaler og trene sammen med andre, sier Kari Bø.

Selv trener hun nesten hver dag, og kunne ikke tenke seg et liv uten fysisk aktivitet

Det gode liv
- Det handler å bestemme seg for å ha et aktivt og godt liv. Helgen er glimrende for å komme i gang med fysisk aktivitet, så kjør i vei og kjenn hvor godt det gjør både mens du holder på og etterpå, sier NIH-professor Kari Bø.

Les også:

Finner formen i motbakker

Førti.. og helt ferdig

Løper seg i form til skisesongen



Kom i form og bli medlem av Flytsonen

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.