Denne påsken får du professor Jostein Halléns treningsråd for et sunt og godt liv. Her er råd og anbefalinger til hvordan du bør legge opp treningen din i de ulike fasene av livet.

I 30-årene slår ofte tidsklemma inn. Derfor anbefaler Hallén mye helse per minutt i denne alderen. Les gårsdagens artikkel her: - Den ultimate 40-minuttersøkten

40-årene

Hovedmålsetting: Forbered alderdommen

Det er nå du kan sikre god helse i alderdommen.

Regelmessig plan
Det er selvsagt ikke gitt at tidsklemma har sluppet taket, og har du problemer med å finne tid til regelmessig trening bør du sette inn krefter på å lage en plan. Nå er det viktig å være regelmessig aktiv. Trening bør prioriteres.

Stopp vektøkning
Kanskje har du ikke klart å unngå vektøkning og vekten har blitt høyere enn det som er sunt. Da må du legge en plan for det også. Vektøkning må stoppes og helst komme ned på et akseptabelt nivå. Det holder ikke å trene, et sunt kosthold er nødvendig. Du har sikkert etablert et spisemønster, men er det et gunstig spisemønster?



Mer styrketrening
Kondisjonstrening er fremdeles viktigst for helsen. Mens kondisjonen faller allerede fra 20 årene holder styrken seg lettere til opp i 40-årene. Men så starter fallet. Derfor bør man nå legge inn mer styrketrening, spesielt stabilisering rundt midjen og ryggen. Dette hjelper ryggen din senere.

Bruk treningskalender
Trikset for å få regelmessighet i treningen er å krysse av i en kalender på veggen hver gang du trener. Etter endt uke teller du opp og skriver ned tallet i fet synlig skrift for eksempel i en kalender. Du vil snart føle at null og én ikke er fine tall i denne sammenhengen. Like effektivt, dog litt mer utfordrende å få til, er å skaffe seg gode treningspartnere. En nabo, en kollega, venn eller kanskje noen i familien kan senke terskelen for å komme seg ut.





Ulike tester du kan ta:

Finn makspuls

Finn hvilepuls

Gode kondisjonstester

Balansetest

Les de andre sakene om dette temaet:

20-30-årene: - Vei deg daglig

30-40-årene: - Den ultimate 40-minuttersøkten

I morgen kommer tipsene for folk i alderen 50-60(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.