Lastebilen med snø kjører inn foran oss på området som snart er arena for toppidrettsutøvere fra hele verden. I Holmenkollen er det full aktivitet med klargjøring til VM på ski som starter førstkommende onsdag. I løypene i området trener ikke bare proffene.

- Jeg prøver å få gått på ski i to-tre timer hver dag. Jeg må ut og få min daglige dose frisk luft, ellers er jeg ikke til å være i hus med, sier Alf John Hansen (62) med et smil.

Skifrelst
Han er avdelingsleder i Infratek, og vant denne uken bedriftens interne langrennskonkurranse, etter å ha gått 800 kilometer på ski i løpet av én måned. Den spreke 62-åringen mener det er noen spesiell bragd.

- Dette var jo egentlig ikke så mye. Jeg begynte å gå på ski allerede 15. november ifjor, og hadde gått 132 mil før jeg startet på konkurransen, sier han mens han spenner på seg skiene.

Mens han poserer med hoppbakken i bakgrunnen ruller en servicebil fra Infratek inn på VM-anlegget. De er tungt inne i arrangementet, både som sponsor og leverandør. Firmaet leverer akkrediteringssystem og teknisk sikkerhet.

Teller mil
Totalt skal 10.000 akkrediteringer til utøvere, trenerteam, journalister, frivillige og VM-organisasjonen selv gjennom dette systemet. I tillegg ferdigstiller Infratek i disse dager installasjon av overvåkning, alarm og adgangskontroll i det nye anlegget.

I forbindelse med den store jobben rundt Ski-VM ønsket firmaet å bygge en felles bedriftskultur den kan være stolt av. Derfor satt bedriften igang en intern konkurranse.

 



- Er det én ting vi er interesserte i både i Norge, Sverige og Finland, er det skisporten. Med oppdraget under VM i Holmenkollen ble det naturlig å kjøre igang en konkurranse for å se hvem som kunne tilbakelegge flest mil på ski før VM starter. Her spiller vi jo litt på nasjonalfølelsen også, sier konsernsjef Bjørn Frogner.

Slo alle
Frogner legger til at Alf John Hansen uten tvil utmerket seg som bedriftens sprekeste. Men så er det jo også en tidligere olympisk mester i roing de har i staben.

- Jeg liker å være i aktivitet, og har selv gått femmila i Kollen som aktiv. Så da konkurransen ble dratt igang var det bare å smøre skiene og bruke anledningen til å få satt våre nordiske kolleger på plass, sier Hansen, som i tillegg til OL-gullet i dobbeltsculler sammen med broren Frank i Montreal i 1976, har sølv fra dobbeltfirer i Seoul i 1988, fire VM-gull, tre sølv og to bronser, 14 nordiske mesterskap, 59 NM-gull og 11 kongepokaler.

Premien i Infrateks interne nordiske langrennskonkurransevar fire billetter til Ski-VM. Hansen gleder seg til å benytte disse, og er klar for å få med seg både 50 kilometer for menn og 30 kilometer for damer.

- Håper jeg ikke blir alene her oppe på tribunen. Jeg sitter klar for å steppe inn for Northug. Er det ikke på femmila de er usikre på om de har nok folk, sier han med et lurt smil.

12 kilometer teller også
Det var ikke bare supermosjonistene som deltok i konkurransen.

- Det har gått over all forventning. Råskinnene i bedriften var selvsagt med, men hele listen med deltagere ga en god differanse, sier informasjonssjef Espen Mathisen.

Selv gikk han 12 kilometer, og innrømmer at han klart havnet i det nederste sjiktet. Mathisen hadde ansvaret for å oppdaterte resultatene en gang hver uke, og merket stort engasjement blant de ansatte.

- Mange fulgte med på konkurransen, og det ble prat rundt lunsjbordet om hvem som hadde gått mest og minst. Det ble en «buzz» på kontoret. Og jeg må si det var over all forventning.

Den tidligere OL-vinneren tror det blir stor folkefest i Holmenkollen når VM starter onsdag 23. februar.

VM-klar
- Om det ikke blir likt som OL på Lillehammer, blir det bare et lite hakk under. Det er ikke bare nordmenn som elsker dette stedet. Turister og folk fra alle land kommer hit. Du har hele byen liggende under deg. Også den utsikten til fjorden. Det finnes ingenting som dette. Det er veldig god både Oslo- og Norges-reklame, sier han.

Med under en uke igjen til åpningsseremonien, mener Hansen det meste er på plass fra Infrateks side. Men om det skulle skje et strømbrudd hviler hovedansvaret på denne aktive langrennsmannen.

- Da ligger gamle-Hansen tynt an, sier han, men forsikrer alle om at sikkerhetssystemer og reservestrøm står klart.

- Om all strømforsyning forsvinner kan vi kjøre dieselmaskiner. Vi er godt forberedt, og jeg har lagt like mye vekt på dette som på treningen. Da må det gå bra.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik smører du superskiene

Finn toppformen med Olympiatoppens ekspert

Slik får du ski med superglid (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv Klubb