- Det har vært en del innom for å kjøpe birkensykkelen, sier Terje Lutdal til DN Aktiv.

I fjor sto han fram som den store juksemakeren under Birkebeinerrittet. En rekke deltagere hadde reagert på en som suste forbi relativt uanstrengt i tøffe partier. Etter litt detektivarbeid fant arrangøren frem til deltageren som umiddelbart ble disket. Lutdal tok det hele med et smil. Han jobber i Oslo - og Fosen El-sykkel og gjorde dette som et stunt, men trodde aldri han skulle bli oppdaget. Nå retter den store synderen imidlertid en aldri så liten advarsel både til arrangør og deltagere: I år tror han det blir flere som vil gjøre noe tilsvarende.

- Ja det kan nok skje. Det er ganske mange som har henvendt seg til meg etter at jeg ble kjent som juksemakeren. Om de faktisk planlegger å gjøre det samme blir vanskelig for meg å si, men vi skal ikke se bort i fra det. Det spørs nok om flere vil prøve dette i år, sykkelen ligner jo en vanlig terrengsykkel, sier han med et smil og legger til:

 

- Det skulle vært egen el-sykkelklasse i Birken. Men det ligger nok litt lenger frem i tid.

El-sykkelsalget har riktignok ikke tatt av i etterkant, men salget har vært økende i flere år. Lutdal tror ikke fjorårets stunt ga utslag, men innrømmer altså at det er spesielt juksesykkelen folk spør etter.

- Vi er litt trege i Norge, og salget av slike sykler er ikke i nærheten av det vi ser sørover i Europa. Men jeg er ganske sikker på at det blir en slags trend her også etterhvert.

Her er Lutdals tre sikre tegn på at du blir frasyklet av en på el-sykkel i konkurranser:

1. Uforklarlig høy fart: Det er flest godt voksne mannfolk som har kjøpt birkensykkelen, og de fleste ser visstnok ikke så spreke ut.

2. Lett summing: Med mindre det er mye støy rundt, skal du høre lett summing fra sykkelens motor.

3. Stort glis: De fleste har et anstrengt uttrykk i ansiktet i tøffe motbakker. Lutdal mener det er vanskelig med pokerfjes på el-sykkelen.

Les flere saker på DN Aktiv

Fra Buddy til sykkelboom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.