- Det er fantastisk moro. Det var et kjempepress i år, og jeg var ordentlig spent, jubler løpsfantomet Thorbjørn Ludvigsen til DN Aktiv etter at seieren i Stoltzen Opp er sikret - for andre år på rad.

Langt nede i kjelleren
- Det var knallhardt og jeg var langt nede i kjelleren nesten hele veien. Melkesyra kom fort, fortsetter Ludvigsen.

Selv om løpet knapt er en kilometer langt var bergenseren mer utslått etter målgang i Stoltzen enn etter VM i Ultra terrengløp tidligere i sommer.

 

- Ultraløpet var på 70 kilometer, men følelsen etter Stoltzen er verre. det blir noe annet, men det er melksyre hele veien og du er helt utkjørt. Etter lengre distanser er man sliten på en annen måte, forteller han.

Hvordan har du blitt så rå i denne motbakken?

God teknisk
- Jeg løper godt teknisk i motbakke og i trapper. Det er noe med frasparket som sitter veldig godt. I tillegg klarer jeg løpe lenge med syre i beina hvilket skyldes at jeg løper mye intervall i motbakker. En av de tøffeste øktene mine er fire ganger opp og ned Stoltzerkleiva i en økt, sier løpsfantomet til DN Aktiv.

Luvigsen løp på nøyaktig samme tid som i fjor ( 8:22) Mats Mjøs Andersen fulgte nesten 20 sekunder bak. Tredjeplassen gikk til Joel Dyrhovden. Skiskytter Tarjei Bø og skiløper Odd-Bjørn Hjelmeseth hadde ikke sjans til å hamle opp med motbakkespesialistene. Førstnevnte kom til topps 40 sekunder bak Luvigsen, mens Hjelmeseth havnet 1:24 bak.

May Britt Buer best
På kvinnesiden var det May Britt Buer som var raskest.

- Det er alltid vondt å løpe Stoltzen, men jeg er kjempefornøyd. Det er fantastisk å ha vunnet Stoltzen opp, sier Buer til bt.no , og legger til at hun har trent annerledes den siste tiden før Stoltzen.

- De tre siste ukene har jeg slått mer over på hurtighetstrening. Det viste seg å lønne seg, sier hun.

Buer løp på 10:06, ti sekunder raskere enn Kirsten Marathon Melkevik.

Cirka 5000 var påmeldt til Stoltzen Opp som i år ble arrangert for 33. gang.



Øvrige resultater



Les mer om treningen til Thorbjørn Ludvigsen her.



Sjekk Stoltze-kongens 02-opptak

- Tredemølle mer effektivt enn løping ute

17-åring knuste supermosjonistene



Kvinner:

1. May Britt Buer 10:06

2. Kirsten Marathon Melkevik 10:17

3. Elin Steinsbø Fylkesnes 10:44

4. Jeanette Amundsen 10:49

5. Frida Berge 11:11

Menn:

1. Thorbjørn Ludvigsen 08:22

2. Mats Mjøs Andersen 08:43

3. Joel Dyrhovden 08:44

4. Yngve Kiserud 08:49

5. Eirik Haugsnes 08:49(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.





Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med DN Aktivklubb