Konkurransen Verdens Sterkeste Mann går mot slutten i disse dager. Norges bidrag, Espen Aune, er slått ut, men kan likevel juble for å bli topp 15. Han var var nær ved å karre seg til finalen der de ti sterkeste i verden kjemper om den gjeve tittelen.

- Jeg var kun to poeng bak å gå til superfinalen, skriver en meget godt fornøyd Aune i en sms til DN Aktiv.

Totalt startet 30 utøvere i konkurransen som avholdes i North Carolina, USA.

 

Mot slutten av 70-tallet bestod Verdens Sterkeste Mann av åtte utøvere fra ulike idretter som konkurrerte mot hverandre i en rekke øvelser. Øvelsene ble basert på eksplosiv styrke, men etterhvert strakk aktivitetene seg ut og ble mer preget av utholdende styrke. I disse dager er flere av deltagerne i konkurransen helproffe strongman-utøvere.

Noen øvelser har utgangspunkt i styrkeløft og høylandsleker, mens andre er utviklet basert på øvelser fra mytologien.



Øvelser i verdens sterkeste mann:
1. Loading Race: Sandsekker 4 stk. på 130kg på en sandvolleyballbane
2. Keg toss: Øltønner på 17-24 kg kastes over en vegg på 5,5 meter
3. Squat Lift: 325kg i knebøy for reps.
4. Truck Pull: Lastebiltrekk, 17 tonn lastebil
5. Giant Dumbbell Press: En hantel på 100-115 kg løftes med en arm over hodet.
6. Atlasstones: 120-85 kilos atlassteiner skal løftes opp på forskjellige høyder.



Før konkurransen i USA fortalte Espen Aune om de tøffeste treningsøktene han kjører, og som han anbefaler flere å legge inn i sitt treningsprogram.

- Å bruke trillebår aktiviserer omtrent alle muskler i kroppen. Bøndene som jobbet på åkeren var ikke så store, men de var gjennomsterke og hadde god fysikk fordi de ofte gjorde lignede øvelser. Den totalpakken man får ved å dytte eller trekke noe med en viss vekt over en viss distanse er bra, og man blir sjelden skadet. Jeg har faktisk ikke hørt om noen som har pådratt seg skader av å trekke en trailer, sa Aune til DN Aktiv.

Les de tøffe treningstipsene her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les også:

Mageøvelsene som virker aller best

- For mye kos på treningssentre



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med DN Aktivklubb