Foreldrepress er blant årsakene til at stadig flere unge blir deprimerte og utbrente.

I fredagens utgave av DN forteller lege Tobias Skylstad Kvernebo ved Volvat Medisinske Senter om et økende antall barn og unge med tilsynelatende uforklarlige muskel- og skjelettplager.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund (48), som har to sett tvillinger på 12 og 15 år, er opptatt av at barna hennes både skal utfordre seg selv og føle seg trygge.

- Mestringsfølelse gir trygghet. Trygghet tror jeg er det som skal til for ikke å bli utbrent. At du selv vet hvor grensen går - når noe er godt nok. Barna må lære å stole på seg selv. Ikke prøve i altfor stor grad å være en refleksjon av omverdenens forventninger, mener hun.

Nettmøte på DN.no: Hvor går grensene? Må vi ikke stille noen krav til barn og unge? Hvilke faresignaler bør du se etter? Følg lenken og send inn dine spørsmål nå.

DN har stilt Skogen Lund og en knippe andre følgende to spørsmål:

1. Hva ble forventet av deg i oppveksten?

2. Hvilke krav stiller du/har du stilt til egne barn?

Dette er svarene:

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.