Statoil og partnerne har i dag levert Plan for utbygging og drift (PUD) av olje- og gassfunnet Byrding i Nordsjøen til myndighetene.

Byrding er en del av Troll-feltet.

Investeringene er på nær én milliard kroner, og det er antatt at det er drøyt 11 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter. Det er langt under investeringsestimatet fra forarbeidet til prosjektet på 3,5 milliarder kroner.

– Byrding viser at forbedringsarbeidet i Statoil, og i dette tilfellet spesielt innen boring og brønn, gir resultater slik at nye utbygginger kan realiseres, sier Rød.

Illustrasjon av Byrding-utbyggingen (tidligere Astero). Illustrasjon: Statoil
Illustrasjon av Byrding-utbyggingen (tidligere Astero). Illustrasjon: Statoil
 

Byrding-utbyggingen består av én to-grens brønn som bores fra den eksisterende Fram H-Nord-bunnrammen. Via denne strømmer olje og gass fra Byrding til Troll C. Videre går olje og gass i eksisterende rørledninger videre til henholdsvis Mongstad og Kollsnes.

– Dette er nok et eksempel på hvordan vi drar nytte av eksisterende infrastruktur for å realisere nye funn, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil.

Planlagt produksjonsstart er i tredje kvartal 2017. Dermed vil prosjektet gi inntekter samme år som de største investeringene gjøres.

Byrding vil etter planen produsere i 8-10 år.

Følg markedet med DN Investor

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: