Konsulent- og revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers (PWC) mottok fredag et erstatningssøksmål fra Troms Kraft AS, opplyser PWC i en pressemelding mandag.

Kravet lyder på rundt 1,7 milliarder norske kroner.

PwC var frem til 12. november 2013 konsernrevisor for Troms Kraft.

Bakgrunnen for kravet fra Troms Kraft er påståtte misligheter i Troms Krafts svenske datterselskap Kraft & Kultur AB.

- Vi oppfatter kravet fra Troms Kraft uten faktisk og rettslig grunnlag, sier administrerende direktør Håvard S. Abrahamsen i PWCi pressemeldingen mandag.

PWC hevder at Troms Kraft ikke kan kreve erstatning fra PwC for eventuelle feil og forsømmelser som er gjort i og av Troms Kraft-konsernet selv. I tillegg peker PWC på at selskapet etter 2003 ikke har revidert selskapsregnskapet for det svenske Kraft og Kultur AB, der de påståtte mislighetene skal ha funnet sted.

- Vi mener vårt krav er faglig godt begrunnet, sier konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft i en pressemelding, ifølge NTB.

Det har så langt mandag ikke lykkes DN.no å få en kommentar fra Troms Kraft om søksmålet.

LES OGSÅ: Strid om regningen for gransking av Troms Kraft

Avdekket regnskapsjuks
Kraft & Kultur er et svensk datterselskap av Troms Kraft, som ble etablert i 2000.

Selskapet var Sveriges sjette største kraftselskap, med mer enn 60.000 privatkunder og halvparten av Sveriges kommuner i sin portefølje.

I 2011 ble det avdekket regnskapsjuks for vel 1,5 milliard kroner i datterselskapet.

Saksøkte revisor
Dette er imidlertid ikke første gang Troms Kraft går til sak mot revisor.

I slutten av januar i år ble det kjent at kraftselskapet stevnet revisoren for datterselskapet Kraft & Kultur for 1,8 milliarder svenske kroner.

Revisjonsselskapet Grant Thornton avviste milliardkravet fra Troms Kraft i forbindelse med Kraft & Kultur-saken.

- En rapport fra Ernst & Young viser at revisoren flere ganger har rapportert om mangler i den interne kontrollen, noe selskapet ikke har lyttet til, sa informasjonssjef Lisbeth Larsson i Grant Thornton.

LES OGSÅ: Troms Kraft-rapport: PWC burde slått alarm tre ganger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.