Dette blir offentliggjort i løpet av kort tid, melder NRK.

Milliardskandalen i Troms Krafts svenske datterselskap Kraft & Kultur, en kritisk granskningsrapport, og et svært omstridt salg av en stor del av Troms Krafts egenproduksjon til Sverige mot den ene eierens vilje har ført til nok en storm rundt det offentlig eide Troms Kraft.

Nå ofres angivelig topplederen i det største energiselskapet oetter den økonomiske skandalen.

DN skrev lørdag om fylkesrådsleder Pia Svensgaard (Ap) som varslet hoderulling i Troms Kraft-ledelsen, etter fremlegging av en besk granskningsrapport. Hun lovet full oppvask.

– Er dagens ledelse i Troms Kraft skyldfri?

– Jeg har gitt signaler om at granskningsrapporten må følges opp av styret og det som ligger i den er av en sånn karakter at det må få konsekvenser, svarte Svensgaard på spørsmål fra Dagens Næringsliv.

– Mener du at eierne skal ta grep via bedriftsforsamlingen?

– Nei, det er styret som ansetter og det er styret som avsetter administrerende direktør, svarte hun.

ifølge fylkesrådslederne er det hovedsakelig tapet i Kraft & Kultur på inntil 1,5 milliarder kroner, og den sterke kritikken av styret i Kraft & Kultur i granskningsrapporten, som ligger bak avgangen.

Les mer:
Tre pågrepet i Troms Kraft-saken
Avslørte regnskap manipulert for 1,5 milliarder
- Veldig sjokkert
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.